Fehérbabos madras curry

Sike Betti | 2024.09.25.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
6 fő

Ez a fehérbabos madras curry mostanában a kedvenc fűszeres, melengető főételünk. Csak be kell szerezned hozzá az indiai fűszerkeverékeket (ázsiai boltokban kapható) és ha az megvan, pikk-pakk elkészül ez a pompás fogás! Ehhez az ételhez madras curry és garam masala fűszerkeverékekre lesz szükséged.

Köretként jöhet mellé bármely gabona, vagy házi készítésű pita (pl. illenek hozzá a zablepénykék is), de fogyasztottuk már spenótos tésztával is!

Hozzávalók

  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre apróra vágott paradicsom - vagy helyette 1 BPA-mentes konzerv darabolt paradicsom
  • 1 tk. gyömbérpor
  • másfél ek. madras curry fűszerkeverék
  • 1 ek. garam masala fűszerkeverék
  • 1 tk. füstölt pirospaprika
  • 1 tk. római kömény
  • só, bors
  • 1 kisebb citrom leve
  • fél ek. datolyakrém
  • 3/4 bögre növényi tej
  • 3 ek. sörélesztőpehely
  • 2 bögre főtt (vagy BPA-mentes konzerv) fehérbab
  • 1 csokor friss koriander vagy petrezselyem
  • néhány ek. natúr növényi joghurt

Elkészítés

  1. Egy pici vízen párold meg a felaprított vöröshagymát, nyomd rá a fokhagymát, majd öntsd hozzá az aprított paradicsomot. Párold így néhány percig, majd botmixerrel krémesítsd a paradicsomos alapot.
  2. Öntsd vissza a homogén szószt a főzőedénybe, majd jöhetnek hozzá a fűszerek. Önts a masszához egy kevés vizet, ha túl sűrűnek éreznéd, nehogy leégjen!
  3. A fűszerek elkeverése után öntsd fel a növény tejjel, add hozzá a citromlevet, sörélesztőpelyhet és datolyakrémet, ízlés szerint néhány ek. növény joghurtot, majd jöhet a főtt fehérbab.
  4. Rotyogtasd még a curryt alacsony fokozaton 10-15 percig, majd keverd hozzá az aprított koriandert vagy petrezselymet.
  5. Tálald a választott körettel, salátával, nyers zöldségekkel!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...