Fehérbabos madras curry
|
2024.09.25.
Ez a fehérbabos madras curry mostanában a kedvenc fűszeres, melengető főételünk. Csak be kell szerezned hozzá az indiai fűszerkeverékeket (ázsiai boltokban kapható) és ha az megvan, pikk-pakk elkészül ez a pompás fogás! Ehhez az ételhez madras curry és garam masala fűszerkeverékekre lesz szükséged.
Köretként jöhet mellé bármely gabona, vagy házi készítésű pita (pl. illenek hozzá a zablepénykék is), de fogyasztottuk már spenótos tésztával is!
Hozzávalók
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 bögre apróra vágott paradicsom - vagy helyette 1 BPA-mentes konzerv darabolt paradicsom
- 1 tk. gyömbérpor
- másfél ek. madras curry fűszerkeverék
- 1 ek. garam masala fűszerkeverék
- 1 tk. füstölt pirospaprika
- 1 tk. római kömény
- só, bors
- 1 kisebb citrom leve
- fél ek. datolyakrém
- 3/4 bögre növényi tej
- 3 ek. sörélesztőpehely
- 2 bögre főtt (vagy BPA-mentes konzerv) fehérbab
- 1 csokor friss koriander vagy petrezselyem
- néhány ek. natúr növényi joghurt
Elkészítés
- Egy pici vízen párold meg a felaprított vöröshagymát, nyomd rá a fokhagymát, majd öntsd hozzá az aprított paradicsomot. Párold így néhány percig, majd botmixerrel krémesítsd a paradicsomos alapot.
- Öntsd vissza a homogén szószt a főzőedénybe, majd jöhetnek hozzá a fűszerek. Önts a masszához egy kevés vizet, ha túl sűrűnek éreznéd, nehogy leégjen!
- A fűszerek elkeverése után öntsd fel a növény tejjel, add hozzá a citromlevet, sörélesztőpelyhet és datolyakrémet, ízlés szerint néhány ek. növény joghurtot, majd jöhet a főtt fehérbab.
- Rotyogtasd még a curryt alacsony fokozaton 10-15 percig, majd keverd hozzá az aprított koriandert vagy petrezselymet.
- Tálald a választott körettel, salátával, nyers zöldségekkel!