Hajdinapizza

Sike Betti | 2024.04.19.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon
1 pizza

Kislányom óriási pizzaimádó, ezért szeretem variálni a teljes értékű pizzatésztákat és igyekszem minél tápanyagdúsabb feltétekkel tálalni. 😊 Hajdinalisztből is készíthetsz pizzát, vékony és ropogósabb tésztát fogsz kapni. Én most házi paradicsomszósszal kentem meg és rukkolából készítettem hozzá pesztót, de a feltéteket bárhogyan variálhatod rajta. 😊

Hozzávalók

Pizzatésztához

  • 1 bögre hajdinaliszt - 3 dl-es bögrét használtam
  • 1/3 bögre víz + még 4-5 evőkanálnyi, lassan adagolva, hogy gyúrható állagot kapj

Gyors pizzaszószhoz:

  • fél bögre paradicsomszósz
  • 1 tk. datolyakrém
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 1 kk. fokhagymapor
  • 1 tk. füstölt pirospaprika
  • rozmaring, oregánó, bazsalikom, kakukkfű - ízlés szerint
  • só, bors

Rukkolapesztóhoz

  • 50 gramm fenyőmag - vagy más mag
  • 2 marék friss rukkola
  • só, bors
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 1 gerezd fokhagyma
  • annyi víz, hogy krémes állagot kapj

Elkészítés

  1. Gyúrd össze alaposan a pizzatésztát, lassan adagold hozzá a vizet, míg gyúrható állagú nem lesz.
  2. Nyújtsd ki a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsin minél vékonyabb körré. 210 fokos sütőben süsd elő 4-5 perc alatt.
  3. Keverd össze a paradicsomos szósz hozzávalóit és kend a pizzatésztára. Aprítógépben dolgozd össze a rukkolapesztó hozzávalóit is és pakolj belőle a pizza tetejére. Ízlés szerint tehetsz rá még paradicsomot és más zöldségeket.
  4. Tedd vissza a megpakolt pizzát a sütőbe és süsd további 15-20 percig, míg ropogós nem lesz.
  5. Friss rukkolával, magparmezánnal tálaltuk.😊

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...