Hajdinapizza
|
2024.04.19.
Kislányom óriási pizzaimádó, ezért szeretem variálni a teljes értékű pizzatésztákat és igyekszem minél tápanyagdúsabb feltétekkel tálalni. 😊 Hajdinalisztből is készíthetsz pizzát, vékony és ropogósabb tésztát fogsz kapni. Én most házi paradicsomszósszal kentem meg és rukkolából készítettem hozzá pesztót, de a feltéteket bárhogyan variálhatod rajta. 😊
Hozzávalók
Pizzatésztához
- 1 bögre hajdinaliszt - 3 dl-es bögrét használtam
- 1/3 bögre víz + még 4-5 evőkanálnyi, lassan adagolva, hogy gyúrható állagot kapj
- só
Gyors pizzaszószhoz:
- fél bögre paradicsomszósz
- 1 tk. datolyakrém
- 2 ek. sörélesztőpehely
- 1 kk. fokhagymapor
- 1 tk. füstölt pirospaprika
- rozmaring, oregánó, bazsalikom, kakukkfű - ízlés szerint
- só, bors
Rukkolapesztóhoz
- 50 gramm fenyőmag - vagy más mag
- 2 marék friss rukkola
- só, bors
- 2 ek. sörélesztőpehely
- 1 gerezd fokhagyma
- annyi víz, hogy krémes állagot kapj
Elkészítés
- Gyúrd össze alaposan a pizzatésztát, lassan adagold hozzá a vizet, míg gyúrható állagú nem lesz.
- Nyújtsd ki a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsin minél vékonyabb körré. 210 fokos sütőben süsd elő 4-5 perc alatt.
- Keverd össze a paradicsomos szósz hozzávalóit és kend a pizzatésztára. Aprítógépben dolgozd össze a rukkolapesztó hozzávalóit is és pakolj belőle a pizza tetejére. Ízlés szerint tehetsz rá még paradicsomot és más zöldségeket.
- Tedd vissza a megpakolt pizzát a sütőbe és süsd további 15-20 percig, míg ropogós nem lesz.
- Friss rukkolával, magparmezánnal tálaltuk.😊