Gomba-masala
|
2024.04.24.
A gombás indiai masala szuper választás, ha gyorsan szeretnél elkészíteni valami különleges, fűszeres és egyben laktató főételt.
Hozzávalók
- 500 gramm friss csiperke
- 1 hagyma
- 1/3 bögre szeletelt mandula
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. gyömbérpor
- 4 ek. paradicsomszósz
- só, bors
- 1 ek. garam masala fűszerkeverék
- csipet kurkuma
- 2 tk. római kömény
- 1 kk. kardamom
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. őrölt koriander
- chili ízlés szerint
- 1 ek. fokhagymapor
- 4-5 ek. kókusztej
- 2 ek. citromlé
Elkészítés
- Áztasd be forró vízbe a szeletelt mandulát 10 percre, majd csepegtesd le.
- Aprítsd fel a vöröshagymát, majd egy kevés vízen párold meg. Tedd turmixgépbe vagy aprítógépbe a szeletelt mandulával, fokhagymával és gyömbérrel, 1-2 ek. vízzel és alaposan turmixold krémesre.
- Tisztítsd meg, majd aprítsd fel a gombát és egy kevés vízen párold puhára. Mikor megpuhult, add hozzá a hagymás-mandulás keveréket, a paradicsomszószt, a kókusztejet, 1-2 ek. vizet és sorban az összes fűszert. Párold néhány percig, hogy a gomba átvegye az ízeket.
- Tálald rizzsel vagy más teljes értékű gabonával, friss salátával.
1 hozzászólás