Gomba-masala

Értékelés csillag - üresÉrtékelés csillag - üresÉrtékelés csillag - üresÉrtékelés csillag - üresÉrtékelés csillag - üres
Értékelés csillag - teliÉrtékelés csillag - teliÉrtékelés csillag - teliÉrtékelés csillag - teliÉrtékelés csillag - teli
5,00 / 5 (1 értékelés alapján)
Sike Betti | 2024.04.24.
Stopper ikon
20 perc
Teríték ikon
3 fő

A gombás indiai masala szuper választás, ha gyorsan szeretnél elkészíteni valami különleges, fűszeres és egyben laktató főételt.

Hozzávalók

  • 500 gramm friss csiperke
  • 1 hagyma
  • 1/3 bögre szeletelt mandula
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. gyömbérpor
  • 4 ek. paradicsomszósz
  • só, bors
  • 1 ek. garam masala fűszerkeverék
  • csipet kurkuma
  • 2 tk. római kömény
  • 1 kk. kardamom
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. őrölt koriander
  • chili ízlés szerint
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 4-5 ek. kókusztej
  • 2 ek. citromlé

Elkészítés

  1. Áztasd be forró vízbe a szeletelt mandulát 10 percre, majd csepegtesd le.
  2. Aprítsd fel a vöröshagymát, majd egy kevés vízen párold meg. Tedd turmixgépbe vagy aprítógépbe a szeletelt mandulával, fokhagymával és gyömbérrel, 1-2 ek. vízzel és alaposan turmixold krémesre.
  3. Tisztítsd meg, majd aprítsd fel a gombát és egy kevés vízen párold puhára. Mikor megpuhult, add hozzá a hagymás-mandulás keveréket, a paradicsomszószt, a kókusztejet, 1-2 ek. vizet és sorban az összes fűszert. Párold néhány percig, hogy a gomba átvegye az ízeket.
  4. Tálald rizzsel vagy más teljes értékű gabonával, friss salátával.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 hozzászólás

Egy pillanat...