Téné aprósütemény céklával és csicseriborsóval

Sike Betti | 2025. február 05.
Stopper ikon
35 perc
Teríték ikon
16 db

Ez a téné aprósütemény egy újabb családi kedvenc, amely ráadásul tele van zöldséggel!
Állagra puha, engem leginkább a puszedlire emlékeztet.

Hozzávalók

  • fél bögre felaprított sült (vagy főtt) cékla - jól lenyomkodva ennyi; 1 bögre az összes receptemnél = 3 dl
  • fél bögre főtt csicseriborsó
  • fél bögre datolya - ha kemény, akkor 10 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 1 kk. őrölt kardamom

Tetejére ízlés szerint

  • néhány kocka magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé
  • hántolt kendermag

Elkészítés

  1. Öntsd aprítógépbe a süti hozzávalóit és dolgozd homogén állagúra.
  2. Enyhén bevizezett kézzel formázz a masszából pici golyókat, majd a golyókat lapítsd korongokká egy sütőpapírral bélelt tepsin. Én a tetejükre villával köröket rajzoltam, csak hogy mutatósabbak legyenek.
  3. 180 fokos sütőben süsd őket 20 percig.
  4. Ízlés szerint csorgathatsz a tetejükre étcsokoládét és megszórhatod őket hántolt kendermaggal. Pihentesd őket a hűtőben, amíg a csoki megszilardul rajtuk.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...