Téné aprósütemény céklával és csicseriborsóval
|
2025. február 05.
Desszert
Gluténmentes
Magvaktól mentes
Szójamentes
Céklás
Csicseriborsó
Csokis
Zab
Húsvéti
Őszi
Tavaszi
Téli
Ez a téné aprósütemény egy újabb családi kedvenc, amely ráadásul tele van zöldséggel!
Állagra puha, engem leginkább a puszedlire emlékeztet.
Hozzávalók
- fél bögre felaprított sült (vagy főtt) cékla - jól lenyomkodva ennyi; 1 bögre az összes receptemnél = 3 dl
- fél bögre főtt csicseriborsó
- fél bögre datolya - ha kemény, akkor 10 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 tk. vanília őrlemény
- 1 kk. őrölt kardamom
Tetejére ízlés szerint
- néhány kocka magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé
- hántolt kendermag
Elkészítés
- Öntsd aprítógépbe a süti hozzávalóit és dolgozd homogén állagúra.
- Enyhén bevizezett kézzel formázz a masszából pici golyókat, majd a golyókat lapítsd korongokká egy sütőpapírral bélelt tepsin. Én a tetejükre villával köröket rajzoltam, csak hogy mutatósabbak legyenek.
- 180 fokos sütőben süsd őket 20 percig.
- Ízlés szerint csorgathatsz a tetejükre étcsokoládét és megszórhatod őket hántolt kendermaggal. Pihentesd őket a hűtőben, amíg a csoki megszilardul rajtuk.