
Vöröslencsés quesadilla
|
2025.01.28.
Főétel
Útravaló
mexikói
Gluténmentes
Magvaktól mentes
Szójamentes
Tortilla/wrap
Vendégváró
Vöröslencse
Ez a vöröslencsés quesadilla áztatott vöröslencséből készül, töltelékként pedig krumpliból, répából, jalapenoból és fűszerekből készítettem hozzá „sajtszószt”. Házi füstös barbecue szósszal tettem még izgalmasabbá.
Ízelítő a Téli Receptgyűjteményből.
Hozzávalók
Wraphez
- 200 gramm vöröslencse - 1 órára forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
- só
- 1 ek. sörélesztőpehely
- 400 ml víz
- 2 ek. útifűmaghéj
"Sajt"szószhoz
- fél bögre főtt krumpli
- fél bögre főtt répa
- 5 ek. sörélesztőpehely
- só, bors
- 2 ek. citromlé
- 1 ek. almaecet
- 1 ek. vöröshagymapor
- 1 ek. fokhagymapor
- másfél tk. füstölt pirospaprika
- 1 tk. paradicsomszósz
- 1 tk. dijoni mustár
- néhány szem jalapeno paprika
- fél bögre víz
- 2 tk. útifűmaghéj
Barbecue szószhoz
- 4 ek. sűrített paradicsom
- 4 ek. víz
- 1 kk. római kömény
- 1 ek. vöröshagymapor
- 1 ek. fokhagymapor
- 2 ek. datolyakrém
- 1 kk. dijoni mustár
- 1 tk. almecet
- 1 tk. füstölt pirospaprika
- só, bors
- csipet fahéj
- opcionális: néhány fújás folyékony füst
Elkészítés
- A wraphez öntsd a lecsepegtetett vöröslencsét turmixgépbe és az útifű maghéj kivételével alaposan turmixold össze a többi hozzávalóval. Utána keverd hozzá az útifű maghéjat is.
- Tapadásmentes serpenyőben süss ki a masszából tenyérnyi méretű wrapeket.
- A sajtszószhoz dobj minden hozzávalót turmixgépbe és botmixerrel krémesítsd.
- Keverd össze a barbecue hozzávalóit is.
- Az elkészült wrapeket kend meg a barbecue szósszal, majd a sajtszósszal, ízlés szerint pakolhatsz rá babot, jalapenot vagy kukoricát is, majd egy másik wrapet ráhelyezve melegítsd át újra serpenyőben mindkét oldalát.
- Vágd 4 szeletre az elkészült quesadillát és tálald például jó fokhagymás-növényi joghurtos mártogatóssal!