Vöröslencsés quesadilla

Sike Betti | 2025.01.28.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
4 fő

Ez a vöröslencsés quesadilla áztatott vöröslencséből készül, töltelékként pedig krumpliból, répából, jalapenoból és fűszerekből készítettem hozzá „sajtszószt”. Házi füstös barbecue szósszal tettem még izgalmasabbá.

Ízelítő a Téli Receptgyűjteményből.

Hozzávalók

Wraphez

  • 200 gramm vöröslencse - 1 órára forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • 1 ek. sörélesztőpehely
  • 400 ml víz
  • 2 ek. útifűmaghéj

"Sajt"szószhoz

  • fél bögre főtt krumpli
  • fél bögre főtt répa
  • 5 ek. sörélesztőpehely
  • só, bors
  • 2 ek. citromlé
  • 1 ek. almaecet
  • 1 ek. vöröshagymapor
  • 1 ek. fokhagymapor
  • másfél tk. füstölt pirospaprika
  • 1 tk. paradicsomszósz
  • 1 tk. dijoni mustár
  • néhány szem jalapeno paprika
  • fél bögre víz
  • 2 tk. útifűmaghéj

Barbecue szószhoz

  • 4 ek. sűrített paradicsom
  • 4 ek. víz
  • 1 kk. római kömény
  • 1 ek. vöröshagymapor
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 2 ek. datolyakrém
  • 1 kk. dijoni mustár
  • 1 tk. almecet
  • 1 tk. füstölt pirospaprika
  • só, bors
  • csipet fahéj
  • opcionális: néhány fújás folyékony füst

Elkészítés

  1. A wraphez öntsd a lecsepegtetett vöröslencsét turmixgépbe és az útifű maghéj kivételével alaposan turmixold össze a többi hozzávalóval. Utána keverd hozzá az útifű maghéjat is.
  2. Tapadásmentes serpenyőben süss ki a masszából tenyérnyi méretű wrapeket.
  3. A sajtszószhoz dobj minden hozzávalót turmixgépbe és botmixerrel krémesítsd.
  4. Keverd össze a barbecue hozzávalóit is.
  5. Az elkészült wrapeket kend meg a barbecue szósszal, majd a sajtszósszal, ízlés szerint pakolhatsz rá babot, jalapenot vagy kukoricát is, majd egy másik wrapet ráhelyezve melegítsd át újra serpenyőben mindkét oldalát.
  6. Vágd 4 szeletre az elkészült quesadillát és tálald például jó fokhagymás-növényi joghurtos mártogatóssal!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...