Medvehagyma-krémleves
|
2023.05.25.
Hozzávalók
- 2 csokor medvehagyma
- 2 db közepes krumpli
- 1 kk. szerecsendió
- só, bors
- 3 ek. citromlé
- 200 ml (házi) növényi tejszín
- 120 gramm natúr növényi joghurt
- 4 gerezd fokhagyma
- fél bögre sörélesztőpehely
Elkészítés
- Tisztítsd meg és kockázd fel a krumplikat. Mosd meg a medvehagyma leveleket, vágd le a vastag szárukat, majd aprítsd fel azokat is nagyobb darabokra.
- Tedd a zöldségeket egy fazékba, öntsd fel vízzel, sózd és borsozd, szórd bele a szerecsendiót és nyomd bele a fokhagymákat. Addig főzd, amíg a krumplik megpuhulnak.
- Ekkor add hozzá a citromlevet és turmixold össze.
- Tedd újra a fazékba, add hozzá a tejszínt és kezdd el főzni újra. Add hozzá a sörélesztőpelyhet, keverd hozzá a joghurtot, majd mikor elkezd forrni, le is veheted.
- Tálald növényi joghurttal, szárított medvehagymával megszórva.