Medvehagyma-krémleves

Sike Betti | 2023.05.25.
Stopper ikon
35 perc
Teríték ikon

Hozzávalók

  • 2 csokor medvehagyma
  • 2 db közepes krumpli
  • 1 kk. szerecsendió
  • só, bors
  • 3 ek. citromlé
  • 200 ml (házi) növényi tejszín
  • 120 gramm natúr növényi joghurt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél bögre sörélesztőpehely

Elkészítés

  1. Tisztítsd meg és kockázd fel a krumplikat. Mosd meg a medvehagyma leveleket, vágd le a vastag szárukat, majd aprítsd fel azokat is nagyobb darabokra.
  2. Tedd a zöldségeket egy fazékba, öntsd fel vízzel, sózd és borsozd, szórd bele a szerecsendiót és nyomd bele a fokhagymákat. Addig főzd, amíg a krumplik megpuhulnak.
  3. Ekkor add hozzá a citromlevet és turmixold össze.
  4. Tedd újra a fazékba, add hozzá a tejszínt és kezdd el főzni újra. Add hozzá a sörélesztőpelyhet, keverd hozzá a joghurtot, majd mikor elkezd forrni, le is veheted.
  5. Tálald növényi joghurttal, szárított medvehagymával megszórva.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...