
Tofus-krumplis quinoapogácsa
|
2025.02.06.
Ez a puha quinoapogácsa egy teljes értékű, egészséges péksütemény, mely quinoából, krumpliból és tofuból készül.
Hozzávalók
- 300 gramm quinoa - egy éjszakára beáztatva, majd átöblítve és lecsepegtetve
- 200 gramm natúr tofu - ha füstölt ízvilágot szeretnél, akkor füstölt tofu
- 200 gramm főtt krumpli
- fél bögre natúr növényi joghurt
- 1 ek. almaecet
- fél bögre víz
- fél bögre útifűmaghéj
- fél bögre sörélesztőpehely
- 2 tk. szódabikarbóna
- másfél tk. fokhagymapor
- só, zöldfűszerek ízlés szerint
Lekenéshez
- néhány ek. növényi tej
- só, pici füstölt pirospaprika, sörélesztőpehely, fokhagymapor, zöldfűszerek
- tetejére ízlés szerint magvak
Elkészítés
- Tedd turmixgépbe a lecsepegtetett quinoát, összemorzsolt tofut, főtt krumplit, növényi joghurtot, almaecetet és vizet, majd alaposan turmixold össze, míg homogén állaga nem lesz. Ez sok ideig eltarthat, közben időnként állítsd meg és egy kanál segítségével kevergesd át, majd úgy folytasd újra.
- Öntsd a masszát egy nagy tálba és keverd hozzá az összes többi hozzávalót. Várj 10 percet, míg besűrűsödik.
- Vizes kézzel gyúrj a masszából kis golyókat, majd a golyókból kis korongokat és helyezd őket sütőpapìrral bélelt tepsire.
- Kend le őket a fűszeres szósszal, ìzlés szerint szórd meg szezámmaggal vagy más maggal.
- Egy kés segítségével vagdosd be a tetejüket.
- 160 fokos sütőben süsd őket 25-30 percig, mìg a tetejük picit megbarnul, majd várd meg, míg teljesen kihűlnek.