Hamis almogrote

Sike Betti | 2024.05.06.
Stopper ikon
10 perc
Teríték ikon
1 kisebb tál

Avagy füstölt sajtos ízvilágú, pikáns, paprikás tofukrém!

Az almogrote La Gomera szigetének specialitása, amely hagyományosan a helyi sajtból készített, pikáns-paprikás, jó fokhagymás kence. Minden boltban sorakoznak a különböző változatai és az éttermekben is első helyen szerepel az étlapon. Ez ihlette ezt a paprikás-tofus kencét, avagy így készül az almogrote növényi alapokon:

Hozzávalók

  • 100 gramm füstölt tofu
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 kk. datolyakrém
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 1 ek. citromlé
  • 2 ek. fokhagymapor
  • 2 tk. füstölt pirospaprika
  • 1 tk. balzsamecet
  • csipet cayenne bors
  • 1 ek. folyékonyabb állagú tahini

Elkészítés

  1. Egy villa segítségével nyomkodd össze alaposan a tofut, majd folytatva a nyomkodást adagold hozzá az összes többi hozzávalót. Alaposan keverd össze és tálalhatod is.
vegán-almogrote

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...