![vegán-almogrote](https://sikebetti.hu/wp-content/uploads/2024/05/20240124_182656-1-1200x1600.jpg)
Hamis almogrote
|
2024.05.06.
Avagy füstölt sajtos ízvilágú, pikáns, paprikás tofukrém!
Az almogrote La Gomera szigetének specialitása, amely hagyományosan a helyi sajtból készített, pikáns-paprikás, jó fokhagymás kence. Minden boltban sorakoznak a különböző változatai és az éttermekben is első helyen szerepel az étlapon. Ez ihlette ezt a paprikás-tofus kencét, avagy így készül az almogrote növényi alapokon:
Hozzávalók
- 100 gramm füstölt tofu
- 1 ek. szójaszósz
- 1 kk. datolyakrém
- 2 ek. sörélesztőpehely
- 1 ek. citromlé
- 2 ek. fokhagymapor
- 2 tk. füstölt pirospaprika
- 1 tk. balzsamecet
- só
- csipet cayenne bors
- 1 ek. folyékonyabb állagú tahini
Elkészítés
- Egy villa segítségével nyomkodd össze alaposan a tofut, majd folytatva a nyomkodást adagold hozzá az összes többi hozzávalót. Alaposan keverd össze és tálalhatod is.
![vegán-almogrote](https://sikebetti.hu/wp-content/uploads/2024/05/20240124_182616-768x1024.jpg)