Erdei gyümölcsös krém pisztáciás zabropogóssal
|
2024.04.04.
Izgalmas és tápláló reggeliötlet tele gyümölccsel, zabpehelyből és pisztáciából készült ropogós granolával!
Hozzávalók
Erdei gyümölcsös krém
- 1 bögre vegyes erdei gyümölcs - én fagyasztottat használtam
- fél bögre datolya - 30 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
- 4 ek. natúr növényi joghurt
- 1/3 bögre növényi tej
- 1 tk. vanília őrlemény
- 2 ek. chia mag
Zabropogós
- fél bögre zabpehely
- 2 púpos ek. datolyakrém
- 1 ek. mandulavaj
- fél bögre őrölt pisztácia - maradjanak benne nagyobb darabok is
- 1 tk. vanília őrlemény
- 1 kk. őrölt kardamom
- 1 kk. bio reszelt citromhéj
Elkészítés
- Turmixold össze a gyümölcsös krém hozzávalóit, majd tedd hűtőbe 30 percre, hogy a chia magok megszívják magukat.
- Keverd össze a zabropogós hozzávalóit, masszírozd össze jó alaposan kézzel is. Morzsold egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokos sütőben addig süsd, míg egy picit elkezd pirulni - de semmiképp se égjen meg. Vedd ki és várd meg, míg kihűl.
- Tálald a gyümölcsös krémet a pisztáciás zabropogóssal!