Erdei gyümölcsös krém pisztáciás zabropogóssal

Sike Betti | 2024.04.04.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
2 fő

Izgalmas és tápláló reggeliötlet tele gyümölccsel, zabpehelyből és pisztáciából készült ropogós granolával!

Hozzávalók

Erdei gyümölcsös krém

  • 1 bögre vegyes erdei gyümölcs - én fagyasztottat használtam
  • fél bögre datolya - 30 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • 4 ek. natúr növényi joghurt
  • 1/3 bögre növényi tej
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 2 ek. chia mag

Zabropogós

  • fél bögre zabpehely
  • 2 púpos ek. datolyakrém
  • 1 ek. mandulavaj
  • fél bögre őrölt pisztácia - maradjanak benne nagyobb darabok is
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 1 kk. őrölt kardamom
  • 1 kk. bio reszelt citromhéj

Elkészítés

  1. Turmixold össze a gyümölcsös krém hozzávalóit, majd tedd hűtőbe 30 percre, hogy a chia magok megszívják magukat.
  2. Keverd össze a zabropogós hozzávalóit, masszírozd össze jó alaposan kézzel is. Morzsold egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokos sütőben addig süsd, míg egy picit elkezd pirulni - de semmiképp se égjen meg. Vedd ki és várd meg, míg kihűl.
  3. Tálald a gyümölcsös krémet a pisztáciás zabropogóssal!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...