Japán szezámos-szójaszószos dresszing

Sike Betti | 2024.04.22.
Stopper ikon
20 perc
Teríték ikon
2 fő

Egy jó nagy adag, friss zöldségekből álló salátát a legkönnyebb egy finom, izgalmas szósszal feldobva elfogyasztani. 😊 Ennél a japán szezámos szósznál pedig izgalomból, ízekből nincs hiány! 🤩
A salátát alkotó zöldeket és friss zöldségeket bárhogy variálhatod.

Hozzávalók

Dresszinghez

  • 3 ek. szezámmag finomra őrölve
  • 3 ek. szójaszósz
  • 2 ek. datolyakrém - datolya forró vízbe áztatva 30 percre, majd összeturmixolva annyi áztatólével, amennyi éppel ellepi
  • 1 ek. almaecet vagy rizsecet
  • 1 tk. miso paszta - elhagyható
  • 2 ek. citromlé
  • 1 púpos ek. tahini
  • 1 kk. fokhagymapor
  • chili ízlés szerint
  • pici víz

Salátához

  • 2-3 ek. friss mizuna - vagy bármely zöld
  • paradicsom, uborka, újhagyma, egyéb zöldségek ízlés szerint
  • pirított füstölt tofu, vagy felkockázott selyemtofu
  • csicseriborsó, vagy más hüvelyesek
  • teljes értékű gabona - főtt bulgur/barna rizs/quinoa stb.

Elkészítés

  1. Tedd a dresszing hozzávalóit egy lezárható üvegbe és rázd össze jó alaposan.
  2. Aprítsd fel a zöldségeket, pirítsd meg a tofut, keverj mindent össze, majd önts le mindent a szósszal.😋

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...