
Japán szezámos-szójaszószos dresszing
|
2024.04.22.
Egy jó nagy adag, friss zöldségekből álló salátát a legkönnyebb egy finom, izgalmas szósszal feldobva elfogyasztani. 😊 Ennél a japán szezámos szósznál pedig izgalomból, ízekből nincs hiány! 🤩
A salátát alkotó zöldeket és friss zöldségeket bárhogy variálhatod.
Hozzávalók
Dresszinghez
- 3 ek. szezámmag finomra őrölve
- 3 ek. szójaszósz
- 2 ek. datolyakrém - datolya forró vízbe áztatva 30 percre, majd összeturmixolva annyi áztatólével, amennyi éppel ellepi
- 1 ek. almaecet vagy rizsecet
- 1 tk. miso paszta - elhagyható
- 2 ek. citromlé
- 1 púpos ek. tahini
- 1 kk. fokhagymapor
- chili ízlés szerint
- pici víz
Salátához
- 2-3 ek. friss mizuna - vagy bármely zöld
- paradicsom, uborka, újhagyma, egyéb zöldségek ízlés szerint
- pirított füstölt tofu, vagy felkockázott selyemtofu
- csicseriborsó, vagy más hüvelyesek
- teljes értékű gabona - főtt bulgur/barna rizs/quinoa stb.
Elkészítés
- Tedd a dresszing hozzávalóit egy lezárható üvegbe és rázd össze jó alaposan.
- Aprítsd fel a zöldségeket, pirítsd meg a tofut, keverj mindent össze, majd önts le mindent a szósszal.😋
