Patatas Bravas

Sike Betti | 2023.05.16.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
4 fő

Az egyik legismertebb spanyol fogás, amivel gyakran találkozhatunk tapas bárokban. Lényegében egy egyszerű sült krumpliról van szó, amit általában kétféle szósszal öntenek nyakon. Az egyik az alioli, amit egy korabbi posztomban már bemutattam, a másik pedig a bravas szósz, amely egy füstölt paprikás, pikáns paradicsomszósz. Az elkészítése nagyon egyszerű és tökéletes lehet vendégváró falatként is. 😊

Hozzávalók

  • 2 kg krumpli
  • friss vagy szárított petrezselyem

Bravas szószhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre paradicsomszósz
  • 3 tk. füstölt pirospaprika
  • 1 ek. almaecet
  • 3 db datolya
  • 2 ek. alioli szósz
  • só, bors

Alioli szószhoz:

  • fél bögre blansírozott mandula - 1 órára forró vízbe áztatva
  • 150 ml víz
  • fél citrom leve
  • fél tk. fekete só
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db datolya
  • só, bors

Elkészítés

  1. Vágd kockákra a krumplit, majd sütőben süsd meg lehetőleg olaj nélkül, vagy minimális olívaolajjal. (Az eredeti verziót bő olajban sütik ki.)
  2. Készítsd el az alioli szószt: minden hozzávalóját tedd turmixgépbe és dolgozd simára.
  3. Készítsd el a bravas szószt: aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pici vízen dinszteld meg. Tedd turmixgépbe a többi hozzávalóval és ezt is turmixold krémesre.
  4. Tálald a sült krumplit a kétféle szósszal, friss vagy szárított petrezselyemmel. 😊

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...