Karácsonyi receptgyűjtemény

4.990 Ft

Készíts egészséges és tápláló ételeket az adventi időszakban és karácsonykor is! Legújabb elektronikus receptkönyvem 32 teljes értékű növényi (“TÉNÉ”) receptet tartalmaz, melyekkel a karácsonyi menühöz és az azt megelőző decemberi időszakra szeretnék színes receptötletekkel szolgálni.

A könyvben találsz előételeket és vendégváró falatokat, főételeket és desszerteket, a szokásos saját készítésű ételfotóimmal, 74 oldalon át. Valamennyi recept a teljes értékű étrendnek (“TÉNÉ”) megfelelő alapanyagokból készült, tehát a receptek kizárólag feldolgozatlan növényi összetevőket tartalmaznak. Nem használok hozzáadott cukrokat és olajokat, illetve finomított liszteket. A legtöbb étel emellett gluténmentes is, vagy minimális módosításokkal gluténmentessé alakítható.

Találsz a könyvben melengető leveseket és egyéb előételeket, hagyományos karácsonyi fogásokat, mint a töltött káposzta vagy a hurka növényi alapú verziója, hagyományosan halas fogásokat, melyeknek ízvilága néhány algalap és fűszerek segítségével növényi alapokon is visszahozható (pl. hamis harcsapaprikás vagy tofu-lazac), illetve néhány kevésbé szokványos különlegességet, mint az egyben sült karfiol vagy a hamis “juhtúrós”sült tofu. A főételeket számos édes finomság követi, mint az ischler, a kókuszos kocka, vagya hajdinából készült mézeskalács ízű keksz, amelynél a színes cukormáz helyettesítésére is adok ötleteket.

Receptlista

Előételek és vendégváró falatok:

  1. Gesztenyés-zsályás sütőtökleves fokhagymás tökmagkrémmel
  2. Chilis-narancsos vöröslencse-krémleves
  3. Kakukkfüves gombakrémleves fehérbab-sajtkrémes pirítóssal
  4. Algaleves sült padlizsánszelettel
  5. Miso pasztás sült kelbimbó vörösáfonyával
  6. Sült padlizsán citromos-tahinis szósszal
  7. TatárBEANsteak
  8. Aszalt paradicsomos tofu-sajtgolyók friss zöldséghasábbal
  9. Répa-lazac kapros mandulasajtkrémmel puha spenótos zabpiskótán

Főételek:

  1. Töltött hajdina-zab palacsinta
  2. Spenótos kesusajtkrémmel töltött gombafejek dióparmezánnal
  3. Vegán “juhtúrós ” sült tofu káposztás-rozmaringos krumplival
  4. Vegán lazac steak aszalt paradicsomos mártással
  5. Töltött lilakáposzta kesutejföllel
  6. Lencsegolyók barna mártással és ribizlis chia-lekvárral
  7. Kölestúrós tészta hamis “harcsa ” paprikással
  8. Pásztorpite beluga lencsével, dióval és aszalt szilvával
  9. Egyben sült karfiol fűszeres krumplival és sütőtökös “ sajtkrémmel”
  10. Növényi hurka

Desszertek:

  1. Zserbógolyó
  2. Diós-tahinis nyers trüffelgolyó
  3. Ishler zabpehellyel
  4. Karácsonyi csicseriborsó blondie édes-vaníliás (spenótos!) kesukrémmel
  5. Mézeskalács ízvilágú zabkekszek
  6. Mézeskalács-krém
  7. Karácsonyi zabkása
  8. Hajdinalisztes “mézes ”kalács kesudió-írókával
  9. Néhány ötlet a színes cukormáz helyettesítéséhez
  10. Mákos-barackos-diós-csokis rakott hajdinapalacsinta
  11. Marlenka másképp
  12. Puha kókuszos szelet
  13. Variációk házi szaloncukorra

A receptkönyv kizárólag elektronikus formában jelent meg, fizikai formában nem kapható! Ezért nagyon fontos, hogy az e-mail címedet pontosan add meg, mert oda fog érkezni a letöltési link a PDF fájlhoz.

Kategória:

Egy pillanat...