Édesburgonyás zabbuci

Sike Betti | 2025.02.26.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
6 buci

Legújabb kedvencünk ez a nagyon egyszerű édesburgonyás zabbuci, melyet csupán 10 perc előkészíteni és fél óra alatt megsülnek a mini zsömlécskék! Mi szívesen fogyasztjuk reggelire vagy uzsira valami izgalmas kencével, nyers zöldségekkel.

Hozzávalók

  • 160 gramm főtt vagy sült édesburgonya
  • só, bors
  • 10 ek. natúr növényi joghurt - helyette almaszószt is használhatsz
  • 260 gramm zabpehely
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. útifű maghéj

Elkészítés

  1. Dobd az összes hozzávalót aprítógépbe és alaposan dolgozd össze, homogén állagúra.
  2. Vizes kézzel formázz a masszából 6-7 kis gombócot, majd egy kicsit lapítsd le őket zsömle formájúra és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. Kend át a tetejüket pici növényi tejjel, majd szórd meg zabpehellyel, esetleg nagyszemű sóval.
  4. 180 fokos sütőben süsd őket 25-30 percig, majd várd meg, míg teljesen kihűlnek.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...