
Édesburgonyás zabbuci
|
2025.02.26.
Reggeli
Snack
Útravaló
Gluténmentes
Magvaktól mentes
Szójamentes
Édesburgonyás
péksütemény
Zab
Őszi
Tavaszi
Téli
Legújabb kedvencünk ez a nagyon egyszerű édesburgonyás zabbuci, melyet csupán 10 perc előkészíteni és fél óra alatt megsülnek a mini zsömlécskék! Mi szívesen fogyasztjuk reggelire vagy uzsira valami izgalmas kencével, nyers zöldségekkel.
Hozzávalók
- 160 gramm főtt vagy sült édesburgonya
- só, bors
- 10 ek. natúr növényi joghurt - helyette almaszószt is használhatsz
- 260 gramm zabpehely
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 ek. útifű maghéj
Elkészítés
- Dobd az összes hozzávalót aprítógépbe és alaposan dolgozd össze, homogén állagúra.
- Vizes kézzel formázz a masszából 6-7 kis gombócot, majd egy kicsit lapítsd le őket zsömle formájúra és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
- Kend át a tetejüket pici növényi tejjel, majd szórd meg zabpehellyel, esetleg nagyszemű sóval.
- 180 fokos sütőben süsd őket 25-30 percig, majd várd meg, míg teljesen kihűlnek.