Korianderes karalábéleves füstölt tofugolyókkal

Sike Betti | 2025.03.03.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
4 fő

Régi nagy kedvencünk ez a szuperzöld karalábéleves! A koriander és a lime együtt nagyon izgalmas ízvilágot ad a karalábénak, a sült tofugolyókkal pedig zseniális kombináció! Ha a koriandert utálók táborába tartozol, akkor próbáld ki petrezselyemmel. Akár a karalábé leveleit is a leveshez turmixolhatod!

Hozzávalók

Leveshez

  • 4 db nagyobb karalábé
  • 400 ml növényi tej - a legjobb hozzá most a sűrűbb konzerves kókusztej
  • 2-3 csokor friss koriander - helyette használhatsz friss petrezselymet is
  • 1 lime leve
  • só, bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek. sörélesztőpehely
  • ha szükséges, a sűrítéshez őrölt zabpehely

Tofugolyóhoz

  • 600 gramm füstölt tofu
  • 3/4 bögre sörélesztőpehely
  • 3/4 ek. citromlé
  • só, bors
  • 1 ek. szójaszósz/tamari
  • 5 gerezd fokhagyma
  • fél bögre teljes kiőrlésű zsemlemorzsa - gluténmentes változatban apróra őrölt zabpehely

Elkészítés

  1. Tedd aprítógépbe a tofut, sörélesztőpelyhet, citromlevet és a szójaszószt. Sózd, borsozd, majd jól dolgozd össze a masszát. Keverj hozzá fél bögre zsemlemorzsát és gyúrd jól össze.
  2. Gyúrj belőle gombócokat és 200 fokos sütőben süsd aranybarnára (kb. 40 perc alatt), félidőnél fordítsd meg.
  3. Tisztítsd meg és vágd kockákra a karalábékat. Tedd fel őket főni egy fazékba annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Mikor megpuhultak a karalábé kockák, öntsd hozzá a növényi tejet, sózd, borsozd és nyomj bele 2-3 fokhagymagerezdet.
  4. Merj ki 6-7 merőkanál karalábét a lével együtt egy turmixgépbe, add hozzá a koriandert és jól dolgozd össze. Öntsd vissza a fazékba.
  5. Add hozzá a lime levet, a sörélesztőpelyhet, ha szükséges sűrítsd őrölt zabpehellyel, jól keverd össze, majd tálald a tofugolyókkal.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...