Kanári-szigeteki ráncos burgonya (papas arrugadas)

Sike Betti | 2024.04.13.
Stopper ikon
15 perc
Teríték ikon
2 fő

Érdekesség, hogy a krumplit a Kanári-szigeteken „papas” -nak nevezik, ahogyan az őslakosok hívták, míg Spanyolország többi részén „patata”.

A papas arrugadas egy kanári-szigeteki különlegesség, amelynek elkészítése tulajdonképpen végtelenül egyszerű, csak apró szemű burgonya és tengeri só kell hozzá. A lényege, hogy a sós vízben megfőtt krumplit kiszárítjuk, így a sótól és szárazságtól ráncos lesz a héja és kiül rajta a só. 😊🧂

Nagyon finom köret, de az elhíresült kanári-szigeteki mojo szószokkal szuper előétel is (tapa). Általában kétféle szósszal (mojo verde és mojo rojo) tálalják, amelyeket megtalálsz a receptjeim között.

Hozzávalók

  • fél kg apró szemű krumpli
  • 3 ek.
  • mojo szószok

Elkészítés

  1. Tisztítsd meg jó alaposan a krumplikat, de hagyd rajtuk a héjukat.
  2. Helyezd el őket egy fazékban és öntsd fel őket annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Add hozzá a sót.
  3. Főzd puhára a krumplikat kb. 25 perc alatt, majd óvatosan öntsd le róluk a vizet.
  4. Tedd vissza a fazekat a krumplikkal szárazon és így melegítsd tovább, míg a só kiül a krumplik héjára és a szárítástól kicsit megszottyosodik a héjuk.
  5. Tálald őket mojo szószokkal előételként, vagy köretként pl. sült tofu, vagy bármely más főétel mellé.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...