Mojo verde

Sike Betti | 2024.04.13.
Stopper ikon
10 perc
Teríték ikon

A kanári-szigeteki izgalmas, pikáns nagyon zöld szósz, amely – kis átalakítással – nagyon jól beilleszthető a teljes értékű menübe! 😍

Használható mártogatósként vegán sültekhez, héjában sült krumplihoz vagy akár salátaszószként. 🥗 Friss-fűszeres ízével feldobja a legegyszerűbb ételeket is! 🌱

Általában friss korianderből készül (aki szereti: én piacon szoktam otthon találni🌿), de friss petrezselyemből is elkészíthető, sőt, akár beleapríthatsz egy kevés spenótlevelet is, megnövelve így a zöldbevitelt! 😊

Mi héjában sült krumlival és fűszeres sült tofuval ettük! 🥔

Alapvetően nem kevés mennyiségű olívaolajjal készül, amit én egy mandulából készített szószra cseréltem, szerintem szuperül visszaadja az öntet zsírosságát! 😊

Hozzávalók

  • 2 csokor friss koriander vagy petrezselyem - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 kk. kömény
  • 2 és fél ek. balzsamecet
  • fél bögre blansírozott mandula - vagy natúr kesudió, 30 percre forró vízbe áztatva
  • 200 ml víz
  • 3-4 ek. zsemlemorzsa - gluténmentesen étkezőknél őrölt zabpehely

Elkészítés

  1. Turmixold össze a lecsepegtetett mandulákat (kesudiókat) jó alaposan 200 ml vízzel.
  2. Mosd dobd a turmixgépbe a mandulás krémhez az apróra vágott koriandert/petrezselymet, sót és borsot, balzsamecetet, köményt és nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket.
  3. Turmixold össze, míg homogén, csupazöld szószt nem kapsz!
  4. Keverj hozzá annyi zsemlemorzsát (kb. 3-4 ek), hogy sűrűbb állagú szószt kapj!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...