Spenótos tofu frittata

Sike Betti | 2023.06.12.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
4 fő

A frittata az olasz tojásos omlett, amelynek csicseriborsólisztből és tofuból is elkészíthetjük a növényi alapú változatát. Egy csicseriborsós-quinoás teljes értékű változatot találtok a receptkönyvemben is, most azonban egy tofuból készült verziót hoztam, ami belül nagyon puha és krémes lett.😍

(A receptben most használtam 1 evőkanál tápióka keményítőt, ami nem teljes értékű!, de összetartja az ételt, hogy szeletelhető legyen.)

Én spenóttal, aszalt és friss paradicsommal készítettem, de bármilyen zöldség belesüthető ízlés szerint. 🍅🥦🥬🧅🌽

Hozzávalók

  • 360 gramm natúr tofu
  • 1 bögre kesutejföl - (ezt úgy készítem, hogy 1 bögre kesudiót forró vízbe áztatok fél órára, majd lecsepegtetem és összeturmixolom 3/4 bögre vízzel, 2 ek. almaecettel, 1 ek. citromlével és egy kevés sóval
  • 7-8 ek. sörélesztőpehely
  • 1.5 tk. kurkuma - (ez adja a szép színét)
  • 1 kk. fekete só - (ez felel a "tojásos" ízért)
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 ek. magparmezán - (elhagyható)
  • 1 ek. tápióka keményítő
  • ízlés szerint zöldségek - (én párolt aprított spenótlevelet, szárított paradicsomot és friss paradicsomot kevertem az omlettbe)

Elkészítés

  1. Aprítógépben alaposan dolgozd össze a hozzávalókat.
  2. Keverd a masszához a spenótot és aprított szárított paradicsomot vagy az egyéb választott zöldségeket, majd öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe/tortaformába. Én ekkor nyomkodtam bele a félbevágott friss paradicsomokat. 🍅
  3. 190 fokos sütőben süsd 20 percig, majd várd meg, míg teljesen kihűl. Ha van időd, 1 órára a hűtőbe is berakhatod, mert ahogy lehűl, úgy megszilárdul és szeletelhetővé válik. 😊

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...