Quinoa-tortilla

Sike Betti | 2025.01.25.
Stopper ikon
20 perc
Teríték ikon
3 fő

Jöhet egy gyors ebéd/vacsi ötlet? Nagyon szeretem a különböző wrapeket, tortillákat, sós palacsintakat, mert mindenféle maradék zöldséget felhasználhatok a megtöltésükhöz és máris kész egy tápláló és laktató főétel. Ez a quinoa-tortilla is elkészíthető fűszeres taconak, vagy éppen hamis „sajtos” quesadillának. Alulra egy jó kence, rá a zöldséghalom sült és friss zöldségekkel (ami éppen van), majd a tetejére jöhet egy jó kis fűszeres szósz, ami az egészet még jobban feldobja!

Én most a következőkkel töltöttem meg a quinoa-tortillákat:

🫘FOKHAGYMÁS BABPÜRÉ: 1 bögre főtt babot villával összenyomkodtam, hozzákevertem sót, borsot, pici köményt, sörélesztőpelyhet és hozzányomtam 1 gerezd fokhagymàt.
Helyette használhatsz kenceként pl. hummuszt, fehérbabkrémet, ajvárt, vagy guacamolét is.
🍄‍🟫LASKAGOMBA-FAJITAS: összetépkedtem a laskát, majd pici vízen megpároltam a kedvenc fűszereimmel (kömèny, koriander, füstölt pirospaprika, citromlé, datolyakrém, cayenne bors, só, pici miso paszta, citromlé), majd 200 fokos sütőben megpirítottam.
Helyette hasznàlhatsz fűszeres „húshelyettesítőként” sült tofut, ropogós csicseriborsót vagy pirított jackfruitot is.
🧅ECETES LILAHAGYMA: 1 lilahagymát felaprítottam és egy lezàrhatô befőttesüvegbe helyeztem. Leöntöttem fél bögre almaecettel, sóval és fél bögre forró vízzel, majd lezártam.
Helyette pakolhatsz bele pl. kimchit vagy más fermentált finomságot is.
🌶MOJO ROJO SZÓSZ: ehhez itt találsz receptet.
Helyette használhatsz növényi joghurtos tahiniszószt, vagy kesudióból készített növényi tejfölt is.
🍃Spenót, retek, uborka és mindenféle friss zöldség amit találtam.

Hozzávalók

  • 200 gramm quinoa - 1 órára forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • 400 ml víz
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • fél bögre zabpehelyliszt

Elkészítés

  1. Öblítsd át és csepegtesd le a beáztatott quinoát, majd öntsd turmixgépbe a vízzel és sóval.
  2. Többször pihentetve a gépet turmixold teljesen homogénre a masszát.
  3. Keverd hozzá az útifűmaghéjat és a zabpehelylisztet, majd tapadásmentes serpenyőben süss a tésztából tenyérnyi nagyságú kis tortillákat. Süsd át jól mindkét oldalukat.
  4. Tálald őket tetszés szerinti feltétekkel.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...