Málnás céklaleves

Sike Betti | 2025. március 23.
Stopper ikon
45 perc
Teríték ikon
3 fő

Íme egy csodaszép pink málnás céklaleves, amelyben nagyszerű helyet kapott a cékla. Az intenzív málnaíz mellett szinte alig érezhető, így azoknak is szuper lehet, akik kevésbé szeretik ezt a zöldséget.

Hozzávalók

Krémleveshez

  • 1 közepes cékla
  • 250 gramm friss (vagy fagyasztott) - málna
  • 4 ek. datolyakrém
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 1 bögre natúr növényi joghurt
  • 3/4 bögre növényi tej

Kókuszos zabropogóshoz

  • 1 bögre zabpehely
  • fél bögre kókuszreszelék
  • csipet őrölt kardamom és vanília
  • fél bögre datolyakrém
  • 2 ek. mandulavaj - vagy más magvaj
  • opcionális: 1 ek. céklapor (csak a szín miatt), 2-3 ek. puffasztott amaránt vagy quinoa

További feltétek

  • pisztácia, kókuszreszelék

Elkészítés

  1. Tisztítsd meg a céklát, vágd ketté és alufóliába csomagolva 200 fokos sütőben süsd puhára (kb. egy óra alatt).
  2. Míg a cékla sül, egy nagy tálban keverd össze a zabropogós hozzávalóit. Kézzel is jól gyúrd/masszírozd át a zabpehely szemeket.
  3. Ha a cékla elkészült, dobd turmixgépbe a krémleves összes többi hozzávalójával és dolgozd krémesre. Ízlés szerint hígíthatod további növényi tej hozzáadásával.
  4. A már bekevert kókuszos zabropogóst terítsd szét vékony rétegben egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd 180 fokos sütőben kezdd el sütni. 10 perc után nézz rá és egy kicsit tördeld szét a darabkákat. Süsd még kb. 10-15 percig, míg megpirul és ropogós lesz.
  5. Tálald a málnás céklakrémlevest a kókuszos zabropogóssal, kevés durvára tört pisztáciával és hintsd meg kókuszreszelékkel! Ha még ennél is “fenszibb” tálalásra vágysz, megszórhatod liofilizált málnával!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...