Mandula sajtkrémes-fügés pirítós dióval és datolyakrémmel

Sike Betti | 2023.11.15.
Stopper ikon
15 perc
Teríték ikon

Egyik kedvenc reggelim a szezonban, amely szuper módja a friss füge felhasználásának! 😍 Én nagyon szeretem, ha egy ételben vegyülnek a sós és édes ízek, ennél a finomságnál a sós-fokhagymás mandulakence és az édes füge-datolyakrém keverednek egymással. 💜

Gyorsan elkészül, érdemes előző este beáztatni a mandulát, így másnap reggel egy gyors turmixolással kész is a „sajtkrém”. 😊

Hozzávalók

  • néhány szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 2-3 db friss füge
  • 1 marék dió
  • 2-3 ek. hígabb datolyakrém (datolyapaszta)

Mandula sajtkrémhez

  • fél bögre blansírozott, szeletelt mandula (egész blansírozott mandula is lehet, ott hosszabb áztatás szükséges) min. 1 órára, de ha lehet egy éjszakára beáztatva
  • 2 ek. natúr növényi joghurt
  • só, bors
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 ek. citromlé
  • 3 ek. sörélesztőpehely
  • 1-2 ek. víz - óvatosan adagolva

Elkészítés

  1. Tedd turmixgépbe a mandula sajtkrém hozzávalóit. A vizet óvatosan adagold hozzá, nehogy túl híg legyen, csak éppen annyi kell, hogy vigye a turmixgép. Turmixold krémesre.
  2. Kenj meg a mandula sajtkrémmel néhány pirítóst, helyezd el rajtuk a vékonyra szeletelt fügét, szórd meg durváta tört dióval és végül locsold meg a datolyakrémmel! 😍

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...