
Mandula sajtkrémes-fügés pirítós dióval és datolyakrémmel
|
2023.11.15.
Egyik kedvenc reggelim a szezonban, amely szuper módja a friss füge felhasználásának! 😍 Én nagyon szeretem, ha egy ételben vegyülnek a sós és édes ízek, ennél a finomságnál a sós-fokhagymás mandulakence és az édes füge-datolyakrém keverednek egymással. 💜
Gyorsan elkészül, érdemes előző este beáztatni a mandulát, így másnap reggel egy gyors turmixolással kész is a „sajtkrém”. 😊
Hozzávalók
- néhány szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 2-3 db friss füge
- 1 marék dió
- 2-3 ek. hígabb datolyakrém (datolyapaszta)
Mandula sajtkrémhez
- fél bögre blansírozott, szeletelt mandula (egész blansírozott mandula is lehet, ott hosszabb áztatás szükséges) min. 1 órára, de ha lehet egy éjszakára beáztatva
- 2 ek. natúr növényi joghurt
- só, bors
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 ek. citromlé
- 3 ek. sörélesztőpehely
- 1-2 ek. víz - óvatosan adagolva
Elkészítés
- Tedd turmixgépbe a mandula sajtkrém hozzávalóit. A vizet óvatosan adagold hozzá, nehogy túl híg legyen, csak éppen annyi kell, hogy vigye a turmixgép. Turmixold krémesre.
- Kenj meg a mandula sajtkrémmel néhány pirítóst, helyezd el rajtuk a vékonyra szeletelt fügét, szórd meg durváta tört dióval és végül locsold meg a datolyakrémmel! 😍