Mojo rojo
|
2024.04.13.
A zöld után következzen a kanári-szigeteki paprikás-ecetes piros szósz! 😍
Ezt is használhatod mártogatósként, salátaszószként vagy akár tésztaszószként is! 🍝🥣
Mi töltött gombafejek mellé fogyasztottuk (a gombafejeket a tofu-kesu ricottámmal töltöttem meg).
Hozzávalók
- 1 nagy kápia paprika
- 3 tk. füstölt pirospaprika
- 1 kk. kömény
- 4 tk. balzsamecet
- só, bors
- fél bögre szeletelt mandula vagy kesudió - fél órára forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
- 200 ml víz
- 2-3 ek. teljes kiőrlésű zsemlemorzsa - vagy gluténmentesen étkezőknek őrölt zabpehely
- chili ízlés szerint
Elkészítés
- Vágd félbe és csumázd ki a paprikát, majd belső felükkel lefelé fordítva 200 fokos sütőben süsd 15-20 percig, míg elkezdenek megpirulni. Várd meg, míg kihűlnek és húzd le róluk a héjukat.
- Dobd a sült paprikadarabokat turmixgépbe - a zsemlemorzsa/zabpehely kivételével - az összes többi hozzávalóval és alaposan turmixold össze.
- Keverd hozzá a zsemlemorzsat (vagy zabpelyhet) és tálalhatod is a főétel mellé!