Mojo rojo

Sike Betti | 2024.04.13.
Stopper ikon
25 perc
Teríték ikon
egy kisebb tál

A zöld után következzen a kanári-szigeteki paprikás-ecetes piros szósz! 😍

Ezt is használhatod mártogatósként, salátaszószként vagy akár tésztaszószként is! 🍝🥣

Mi töltött gombafejek mellé fogyasztottuk (a gombafejeket a tofu-kesu ricottámmal töltöttem meg).

Hozzávalók

  • 1 nagy kápia paprika
  • 3 tk. füstölt pirospaprika
  • 1 kk. kömény
  • 4 tk. balzsamecet
  • só, bors
  • fél bögre szeletelt mandula vagy kesudió - fél órára forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • 200 ml víz
  • 2-3 ek. teljes kiőrlésű zsemlemorzsa - vagy gluténmentesen étkezőknek őrölt zabpehely
  • chili ízlés szerint

Elkészítés

  1. Vágd félbe és csumázd ki a paprikát, majd belső felükkel lefelé fordítva 200 fokos sütőben süsd 15-20 percig, míg elkezdenek megpirulni. Várd meg, míg kihűlnek és húzd le róluk a héjukat.
  2. Dobd a sült paprikadarabokat turmixgépbe - a zsemlemorzsa/zabpehely kivételével - az összes többi hozzávalóval és alaposan turmixold össze.
  3. Keverd hozzá a zsemlemorzsat (vagy zabpelyhet) és tálalhatod is a főétel mellé!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...