Spenótos-hamis sajtszószos tészta

Sike Betti | 2025.01.28.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
1 tepsi

Maradékmentő ötletként született ez az egyszerű spenótos-hamis sajtszószos tészta, mert előző napról maradt egy nagy adag üres tésztám. Feldobtam egy jó kis fokhagymás-spenótos öntettel, tepsibe kanalaztam, meglocsoltam egy sajtos ízvilágú szósszal és összesütöttem.

A tésztához keverhetsz ízlés szerint további zöldségeket: nekem csicseriborsó volt kéznél, de legközelebb tuti teszek bele szárított paradicsomot és kalamata olajbogyót is!

Hozzávalók

  • 1 adag teljes értékű tészta kifőzve
  • 1 lilahagyma
  • 400 gramm fagyasztott spenótpüré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 ek. sörélesztőpehely
  • főtt csicseriborsó/fehérbab/tofu
  • ízlés szerint aszalt paradicsom, olajbogyó

"Sajtos" szószhoz

  • 1 bögre növényi tej
  • 10 bögre sörélesztőpehely - ha nem használsz sörélesztőpelyhet, akkor helyette sűrítsd az öntetet zabliszttel, mintha besamelt készítenél
  • só, bors
  • 1 tk. miso paszta - elhagyható
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipet szerecsendió

Elkészítés

  1. Egy pici vízen kezdd el párolni a lilahagymát, majd öntsd hozzá a fagyasztott spenótot. Nyomj hozzá 3 gerezd fokhagymát, sózd, borsozd, szórd meg sörélesztőpehellyel.
  2. Ha a spenót teljesen felolvadt, keverd a fokhagymás-spenótos keveréket a kifőzött tésztához. Öntsd az egészet egy tepsibe. Keverj hozzá csicseriborsót, aszalt paradicsomot, illetve ízlés szerint bármely más zöldséget.
  3. Keverd homogénre a "sajtos szósz" hozzávalóit és öntsd le vele a spenótos tésztát.
  4. 200 fokos sütőben süsd a rakottast 15-20 percig.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...