
Spenótos-hamis sajtszószos tészta
|
2025.01.28.
Maradékmentő ötletként született ez az egyszerű spenótos-hamis sajtszószos tészta, mert előző napról maradt egy nagy adag üres tésztám. Feldobtam egy jó kis fokhagymás-spenótos öntettel, tepsibe kanalaztam, meglocsoltam egy sajtos ízvilágú szósszal és összesütöttem.
A tésztához keverhetsz ízlés szerint további zöldségeket: nekem csicseriborsó volt kéznél, de legközelebb tuti teszek bele szárított paradicsomot és kalamata olajbogyót is!
Hozzávalók
- 1 adag teljes értékű tészta kifőzve
- 1 lilahagyma
- 400 gramm fagyasztott spenótpüré
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek. sörélesztőpehely
- főtt csicseriborsó/fehérbab/tofu
- ízlés szerint aszalt paradicsom, olajbogyó
"Sajtos" szószhoz
- 1 bögre növényi tej
- 10 bögre sörélesztőpehely - ha nem használsz sörélesztőpelyhet, akkor helyette sűrítsd az öntetet zabliszttel, mintha besamelt készítenél
- só, bors
- 1 tk. miso paszta - elhagyható
- 1 gerezd fokhagyma
- csipet szerecsendió
Elkészítés
- Egy pici vízen kezdd el párolni a lilahagymát, majd öntsd hozzá a fagyasztott spenótot. Nyomj hozzá 3 gerezd fokhagymát, sózd, borsozd, szórd meg sörélesztőpehellyel.
- Ha a spenót teljesen felolvadt, keverd a fokhagymás-spenótos keveréket a kifőzött tésztához. Öntsd az egészet egy tepsibe. Keverj hozzá csicseriborsót, aszalt paradicsomot, illetve ízlés szerint bármely más zöldséget.
- Keverd homogénre a "sajtos szósz" hozzávalóit és öntsd le vele a spenótos tésztát.
- 200 fokos sütőben süsd a rakottast 15-20 percig.