
Medvehagymás sós palacsinta
|
2024.04.04.
Tölthető gluténmentes medvehagymás palacsinták csicseriborsólisztből!
Én tofu-kesu ricottával és friss salátával töltöttem meg őket.
Hozzávalók
- 1 bögre csicseriborsóliszt - 3 dl-es bögrét használtam
- 1 kk. fokhagymapor
- 1 kk. vöröshagymapor
- só, bors
- csipet kurkuma
- 2 ek. sörélesztőpehely
- 1 ek. szárított medvehagyma - kihagyható
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 bögre növényi tej
- 1 nagy csokor friss medvehagyma
- 2 ek. natúr növényi joghurt
Elkészítés
- Aprítsd fel a medvehagymát.
- Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá a növényi tejet és a növényi joghurtot, keverd csomómentesre. Végül keverd hozzá a felaprított medvehagymát is.
- Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd egy merőkanálnyi adagot teríts szét rajta a palacsintatésztából. Várd meg, míg a teteje is nagyjàból megszilárdul és kis buborékok jelennek meg rajta, majd fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is. Ismételd meg, míg el nem fogy a tészta.
- Frissen a legfinomabb! 😊