![Medvehagymas-sos-palacsinta](https://sikebetti.hu/wp-content/uploads/2024/04/20240325_163413-1200x1600.jpg)
Medvehagymás sós palacsinta
|
2024.04.04.
TölthetÅ gluténmentes medvehagymás palacsinták csicseriborsólisztbÅl!
Ãn tofu-kesu ricottával és friss salátával töltöttem meg Åket.
Hozzávalók
- 1 bögre csicseriborsóliszt - 3 dl-es bögrét használtam
- 1 kk. fokhagymapor
- 1 kk. vöröshagymapor
- só, bors
- csipet kurkuma
- 2 ek. sörélesztÅpehely
- 1 ek. szárÃtott medvehagyma - kihagyható
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 bögre növényi tej
- 1 nagy csokor friss medvehagyma
- 2 ek. natúr növényi joghurt
ElkészÃtés
- AprÃtsd fel a medvehagymát.
- Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá a növényi tejet és a növényi joghurtot, keverd csomómentesre. Végül keverd hozzá a felaprÃtott medvehagymát is.
- ForrósÃts fel egy tapadásmentes serpenyÅt, majd egy merÅkanálnyi adagot terÃts szét rajta a palacsintatésztából. Várd meg, mÃg a teteje is nagyjà ból megszilárdul és kis buborékok jelennek meg rajta, majd fordÃtsd meg és süsd meg a másik oldalát is. Ismételd meg, mÃg el nem fogy a tészta.
- Frissen a legfinomabb! ð