Lila hummusz
A lilakáposzta egy csodálatos, c-vitaminban és antioxidánsokban gazdag keresztesvirágú zöldség, amit érdemes az étkezésünk részévé tenni.💜 A keresztesvirágú zöldségeket egyébként is érdemes minél többször beiktatni az étrendünkbe, a lilakáposzta egy könnyű – és olcsó – módja lehet ennek. Frissen salátaként vagy szendvicsbe pakolva, párolva, fasírt formájában, krémlevesként vagy főzelékként is megállja a helyét és bizony kence is készülhet belőle! 🧆
Most egy élénk lila színű hummuszt szeretnék bemutatni, amit eredetileg a receptkönyvembe szántam, de mivel ott már van egy lilakáposzta-pesztó recept, így ezt megosztom itt. 😊
Gyerekeknél is szuper megoldás lehet a lilakáposzta „elrejtésére”, főleg, ha szeretik a hummusz ízvilágát (ugyanis a lilakáposzta nem igazán érezhető ki belőle), ráadásul egy fehérjedús, zsírforrást is tartalmazó, izgalmas, élénk színű krémben. 💜
Hozzávalók
- fél konzerv csicseriborsó
- 1/3 bögre feldarabolt lilakáposzta
- 1 ek. citromlé
- 1 tk. római kömény
- ízlés szerint só, bors
- 1-2 ek. víz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. tahini
- 1-2 tk. natúr növényi joghurt
Elkészítés
- Öblítsd át és csepegtesd le a csicseriborsót.
- Tegyél minden hozzávalót aprítógépbe és dolgozd krémesre.
- Tálald natúr növényi joghurttal meglocsolva, szezámmaggal, friss korianderrel vagy petrezselyemmel megszórva.
- Fogyaszthatod mártogatósként, vagy pirítóshoz kencének. 😊