Lila hummusz

Sike Betti | 2023.05.25.
Stopper ikon
10 perc
Teríték ikon
4 fő

A lilakáposzta egy csodálatos, c-vitaminban és antioxidánsokban gazdag keresztesvirágú zöldség, amit érdemes az étkezésünk részévé tenni.💜 A keresztesvirágú zöldségeket egyébként is érdemes minél többször beiktatni az étrendünkbe, a lilakáposzta egy könnyű – és olcsó – módja lehet ennek. Frissen salátaként vagy szendvicsbe pakolva, párolva, fasírt formájában, krémlevesként vagy főzelékként is megállja a helyét és bizony kence is készülhet belőle! 🧆

Most egy élénk lila színű hummuszt szeretnék bemutatni, amit eredetileg a receptkönyvembe szántam, de mivel ott már van egy lilakáposzta-pesztó recept, így ezt megosztom itt. 😊

Gyerekeknél is szuper megoldás lehet a lilakáposzta „elrejtésére”, főleg, ha szeretik a hummusz ízvilágát (ugyanis a lilakáposzta nem igazán érezhető ki belőle), ráadásul egy fehérjedús, zsírforrást is tartalmazó, izgalmas, élénk színű krémben. 💜

Hozzávalók

  • fél konzerv csicseriborsó
  • 1/3 bögre feldarabolt lilakáposzta
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. római kömény
  • ízlés szerint só, bors
  • 1-2 ek. víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. tahini
  • 1-2 tk. natúr növényi joghurt

Elkészítés

  1. Öblítsd át és csepegtesd le a csicseriborsót.
  2. Tegyél minden hozzávalót aprítógépbe és dolgozd krémesre.
  3. Tálald natúr növényi joghurttal meglocsolva, szezámmaggal, friss korianderrel vagy petrezselyemmel megszórva.
  4. Fogyaszthatod mártogatósként, vagy pirítóshoz kencének. 😊

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...