Egyben sült karfiol kókuszos-kurkumás pácban

Sike Betti | 2025.01.29.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon
1 tepsi

Ez az indiai ízvilágú egyben sült karfiol igazán mutatós vegán fogás, csodálatos dísze lehet az ünnepi asztalnak. Édesburgonyás-csicseriborsós körettel sütöttem és az átsült aranysárga karfiolfejet fokhagymás mandulaszósszal öntöttem nyakon.

Hozzávalók

Karfiolhoz

  • 1 nagy karfiol
  • 4 ek. kókusztej
  • csipet kurkuma
  • csipet currypor
  • csipet kardamom
  • csipet gyömbérpor
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 1 tk. datolyakrém
  • 1 ek. citromlé
  • chili ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma hozzányomva
  • só, bors

Mandulaszószhoz

  • 2 tk. mandulavaj - lehetőleg fehér, pörköletlen
  • 3-4 ek. növényi tej
  • 1 kk. fokhagymapor
  • 1 ek. sörélesztőpehely
  • pici citromlé

Körethez

  • 3 nagy édesburgonya
  • 2 lilahagyma
  • 1 bögre főtt (vagy üveges konzerv) csicseriborsó - vagy más hüvelyes
  • fűszerek ízlés szerint - én fokhagymaport, sörélesztőpelyhet, kakukkfüvet, petrezselymet, sót és cayenne borsot szórtam a köretre

További feltétek:

  • aprított mandula
  • mazsola

Elkészítés

  1. Vágd le a karfiolról a zöldeket és egyben főzd meg egy nagy fazékban. Nem kell nagyon puhára. Csepegtesd le, hogy teljesen száraz legyen. Helyezd egy nagy sütőpapírral bélelt tepsire.
  2. Keverd össze a kókusztejes-kurkumàs pác hozzávalóit és kend át vele jó alaposan a karfiolfejet.
  3. Készítsd elő a köret hozzávalóit: szeleteld fel az édesburgonyát és a lilahagymát és helyezd el a karfiolfej körül. Szórd rá a főtt csicseriborsót és jó alaposan fűszerezz minden zöldséget.
  4. 180 fokos sütőben süsd 30-40 percig, míg az édeskrumpli teljesen puha lesz.
  5. Keverd össze a mandulás krém hozzávalóit és öntsd le vele a karfiolfejet.
  6. Szórd meg az egészet aprított mandulával és egy kevés mazsolával!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...