Zabpelyhes-datolyás csokitorta

Sike Betti | 2024.04.04.
Stopper ikon
60 perc
Teríték ikon
18 cm-es torta

Egyszerű gluténmentes csokitorta datolyával édesítve, zabpelyhes-mandulás alappal.

Hozzávalók

Zabpelyhes alaphoz

  • 1 bögre őrölt zabpehely - 3 dl-es bögrét használtam
  • fél bögre őrölt mandula
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 3 ek. kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 bögre datolya - 30 percre forró vízbe áztatva, majd jól lecsepegtetve
  • 5 ek. natúr almaszósz - friss almából is készítheted megfőzve és összeturmixolva
  • 4 ek. natúr növényi joghurt

Csokikrémhez

  • 5 kocka magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 ek. növényi tej
  • 3/4 bögre sűrűbb datolyakrém - datolya 30 percre forró vízbe áztatva, majd összeturmixolva annyi áztatólével, amennyi éppen ellepi
  • másfél ek. mandulavaj vagy tahini

Feltétnek

  • friss gyümölcsök, magvak - ízlés szerint

Elkészítés

  1. Aprítógépben dolgozd össze alaposan a zabpelyhes alap hozzávalóit, majd terítsd sütőpapírral bélelt tortaformába (18 cm-es tortaformát használtam). 150 fokos sütőben süsd 30 percig úgy, hogy 10 perc után lefeded (hogy a teteje ne égjen meg). Várd meg, míg kihűl, de hagyd a tortaformában.
  2. A csokikrémhez olvaszd meg a csokit, majd keverd össze az összes többi hozzávalóval. Egyengesd a krémet a zabpelyhes alap tetejére.
  3. Díszítsd a tetejét ízlés szerinti gyümölcsökkel.
  4. Tedd a hűtőbe a tortát minimum 1 órára, hogy a csokiréteg kicsit megdermedjen és csak utána nyisd szét a tortaformát és szeleteld.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...