Csokis-tahinis tarte
|
2024.04.08.
Ez a csokis-tahinis tarte
ð¹ï¸gluténmentes,
ð¹ï¸teljesértékű,
ð¹ï¸zabpelyhes-mandulás alappal készült és
ð¹ï¸kizárólag datolyával van édesÃtve!
Ezt a csupa csokis édességet szÃvesen készÃtem szülinapi vagy más ünnepségekre is, tortaként is megállja a helyét. A csoki és a tahini párosa különleges Ãzélményt nyújt, amitÅl ez a tart sokkal több lesz, mint egy egyszerű csokitorta! Most kislányom szülinapjára készÃtettem (mert ez az egyik kedvence) az epres vegán sajttorta mellé.
A recept a Tavaszi ReceptkönyvembÅl van, ahol még sok más finomságot találsz! ð¸
Hozzávalók
Alaphoz:
- fél bögre Årölt zabpehely
- fél bögre Årölt mandula
- 1/4 bögre datolyakrém
- 2 ek. tahini
- 2 ek. kakaópor
- 1 tk. vanÃlia Årlemény
- csipet só
- 1/4 bögre növényi tej
Csokikrémhez
- 4 kocka magas kakaótartalmú, minÅségi étcsokoládé
- 2 ek. kakaópor
- 1 ek. növényi tej
- 3/4 bögre sűrűbb datolyakrém
- másfél ek. tahini
Tetejére
- másfél bögre friss áfonya
- szezámmag, hántolt kendermag
ElkészÃtés
- Keverd össze az alap hozzávalóit, majd egyengesd el egy kisebb (24 cm-es) piteformában, vagy akár egy tepsiben, egy kis peremet formázva neki. 180 fokos sütÅben süsd 15 percig, majd várd meg, mÃg teljesen kihűl.
- Olvaszd meg a csokit, majd keverd össze a csokikrém összes hozzávalóját.
- Egyengesd a csokikrémet a kihűlt alapra, majd rakd sorban a tetejére a friss áfonyákat. ð«
- Tedd hűtÅbe néhány órára, hogy a csokis réteg kicsit megszilárduljon.ð