
Csokis-tahinis tarte
|
2024. április 08.
Ez a csokis-tahinis tarte
🔹️gluténmentes,
🔹️teljesértékű,
🔹️zabpelyhes-mandulás alappal készült és
🔹️kizárólag datolyával van édesítve!
Ezt a csupa csokis édességet szívesen készítem szülinapi vagy más ünnepségekre is, tortaként is megállja a helyét. A csoki és a tahini párosa különleges ízélményt nyújt, amitől ez a tart sokkal több lesz, mint egy egyszerű csokitorta! Most kislányom szülinapjára készítettem (mert ez az egyik kedvence) az epres vegán sajttorta mellé.
A recept a Tavaszi Receptkönyvemből van, ahol még sok más finomságot találsz! 🌸
Hozzávalók
Alaphoz:
- fél bögre őrölt zabpehely
- fél bögre őrölt mandula
- 1/4 bögre datolyakrém
- 2 ek. tahini
- 2 ek. kakaópor
- 1 tk. vanília őrlemény
- csipet só
- 1/4 bögre növényi tej
Csokikrémhez
- 4 kocka magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé
- 2 ek. kakaópor
- 1 ek. növényi tej
- 3/4 bögre sűrűbb datolyakrém
- másfél ek. tahini
Tetejére
- másfél bögre friss áfonya
- szezámmag, hántolt kendermag
Elkészítés
- Keverd össze az alap hozzávalóit, majd egyengesd el egy kisebb (24 cm-es) piteformában, vagy akár egy tepsiben, egy kis peremet formázva neki. 180 fokos sütőben süsd 15 percig, majd várd meg, míg teljesen kihűl.
- Olvaszd meg a csokit, majd keverd össze a csokikrém összes hozzávalóját.
- Egyengesd a csokikrémet a kihűlt alapra, majd rakd sorban a tetejére a friss áfonyákat. 🫐
- Tedd hűtőbe néhány órára, hogy a csokis réteg kicsit megszilárduljon.😊
