Tofus/babos zabbuci

Sike Betti | 2024.05.22.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
3 darab

Egy olyan zsömle/buci receptet szerettem volna alkotni, amely nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül, kevés, de sokkal táplálóbb összetevőből, mint egy bolti zsömle.

Így született ez a tofus-joghurtos-zabos verzió, amire mostanában teljesen rákattantam, a kislányomnak is nagyon ízlik és szerintem tökéletes szendvicsalap! 🙂 A hozzávalókat csak aprítógéppel összedolgoztam, a masszából három gombócot gyúrtam, megszórtam zabpehellyel és 25 perc alatt kész is lett a házi bucim! 😊

Hozzávalók

  • 80 gramm natúr tofu - helyette főtt fehérbabot is használhatsz, egy picivel több zabpehely kell a formázható állaghoz
  • 6 ek. natúr növényi joghurt - natúr szójajoghurtot használtam
  • 130 gramm zabpehely
  • só, bors
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 kk. datolyakrém - datolyakrém = datolya forró vízbe áztatva 10 percre, majd összeturmixolva annyi áztatólével, amennyi éppen ellepi, ez a teljes értékű édesítő
  • ízlés szerint keverhetsz a tésztához zöldfűszereket, aprított aszalt paradicsomot vagy olajbogyót
  • lekenéshez növényi tej, tetejére zabpehely és nagyszemű só

Elkészítés

  1. Dobj minden hozzávalót aprítógépbe és dolgozd jól össze.
  2. Vizes kézzel formázz a masszából 3 kis buci formát, helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. Kend át a tetejüket pici növényi tejjel és szórd meg egy kevés sóval és zabpehellyel.
  4. 180 fokos sütőben süsd őket 20-25 percig, majd várd meg, míg kihűlnek!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...