Tofus/babos zabbuci
|
2024.05.22.
Egy olyan zsömle/buci receptet szerettem volna alkotni, amely nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül, kevés, de sokkal táplálóbb összetevőből, mint egy bolti zsömle.
Így született ez a tofus-joghurtos-zabos verzió, amire mostanában teljesen rákattantam, a kislányomnak is nagyon ízlik és szerintem tökéletes szendvicsalap! 🙂 A hozzávalókat csak aprítógéppel összedolgoztam, a masszából három gombócot gyúrtam, megszórtam zabpehellyel és 25 perc alatt kész is lett a házi bucim! 😊
Hozzávalók
- 80 gramm natúr tofu - helyette főtt fehérbabot is használhatsz, egy picivel több zabpehely kell a formázható állaghoz
- 6 ek. natúr növényi joghurt - natúr szójajoghurtot használtam
- 130 gramm zabpehely
- só, bors
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 kk. datolyakrém - datolyakrém = datolya forró vízbe áztatva 10 percre, majd összeturmixolva annyi áztatólével, amennyi éppen ellepi, ez a teljes értékű édesítő
- ízlés szerint keverhetsz a tésztához zöldfűszereket, aprított aszalt paradicsomot vagy olajbogyót
- lekenéshez növényi tej, tetejére zabpehely és nagyszemű só
Elkészítés
- Dobj minden hozzávalót aprítógépbe és dolgozd jól össze.
- Vizes kézzel formázz a masszából 3 kis buci formát, helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
- Kend át a tetejüket pici növényi tejjel és szórd meg egy kevés sóval és zabpehellyel.
- 180 fokos sütőben süsd őket 20-25 percig, majd várd meg, míg kihűlnek!