
Vörösáfonyás-gránátalmás kosárkák
|
2023.12.09.
Ezek a vörösáfonyás-gránátalmás kosárkák nagyon egyszerű, igazi fehérjebomba nyers sütik, amelyek ráadásul mutatósak és kiváló vendégváró falatok! 🥰🌲
Hozzávalók
Alaphoz
- 2 ek. vörösáfonya
- 8-9 szem puha (vagy 10 percre forró vízbe áztatott) datolya
- 1 kk. kardamom
- 1 kk. (ceyloni) fahéj
- 1 kk. vanília
- 2 ek. zabpehely
- fél bögre blansírozott mandula vagy dió
- fél ek. mandulavaj
- 1 ek. hántolt kendermag - opcionális
Krémhez
- 1/3 bögre kesudió vagy szeletelt mandula - forró vízbe áztatva 10-15 percre, majd lecsepegtetve
- 1/3 bögre natúr növényi joghurt
- 1 tk. vanília őrlemény
- 1/3 bögre növényi tej
- 1 marék mazsola
Elkészítés
- Aprítógépben daráld össze az alap hozzávalóit, míg egy kissé ragacsos, könnyen formázható masszát nem kapsz (lehetnek benne kisebb-nagyobb darabok).
- Most jöhet a krém: tedd turmixgépbe az összes hozzávalót (vagy akár aprítógépet is használhatsz) és turmixold krémesre.
- Nyomkodd az alap masszájàt muffinformákba, kis kosárkákat formálva.
- Kanalazd a krémet az így kialakított kis kosárkákba.
- Díszítsd gránátalma-magokkal vagy esetleg fagyasztott ribizlivel.
- Pihentesd a hűtőben min. 1 órát, majd óvatosan, egy villa segítségével emeld ki a kosárkákat a muffinformából. 😊