Vörösáfonyás-gránátalmás kosárkák

Sike Betti | 2023.12.09.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
7 kosárka

Ezek a vörösáfonyás-gránátalmás kosárkák nagyon egyszerű, igazi fehérjebomba nyers sütik, amelyek ráadásul mutatósak és kiváló vendégváró falatok! 🥰🌲

Hozzávalók

Alaphoz

  • 2 ek. vörösáfonya
  • 8-9 szem puha (vagy 10 percre forró vízbe áztatott) datolya
  • 1 kk. kardamom
  • 1 kk. (ceyloni) fahéj
  • 1 kk. vanília
  • 2 ek. zabpehely
  • fél bögre blansírozott mandula vagy dió
  • fél ek. mandulavaj
  • 1 ek. hántolt kendermag - opcionális

Krémhez

  • 1/3 bögre kesudió vagy szeletelt mandula - forró vízbe áztatva 10-15 percre, majd lecsepegtetve
  • 1/3 bögre natúr növényi joghurt
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 1/3 bögre növényi tej
  • 1 marék mazsola

Elkészítés

  1. Aprítógépben daráld össze az alap hozzávalóit, míg egy kissé ragacsos, könnyen formázható masszát nem kapsz (lehetnek benne kisebb-nagyobb darabok).
  2. Most jöhet a krém: tedd turmixgépbe az összes hozzávalót (vagy akár aprítógépet is használhatsz) és turmixold krémesre.
  3. Nyomkodd az alap masszájàt muffinformákba, kis kosárkákat formálva.
  4. Kanalazd a krémet az így kialakított kis kosárkákba.
  5. Díszítsd gránátalma-magokkal vagy esetleg fagyasztott ribizlivel.
  6. Pihentesd a hűtőben min. 1 órát, majd óvatosan, egy villa segítségével emeld ki a kosárkákat a muffinformából. 😊

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...