Téné céklás fánk

Sike Betti | 2025.02.25.
Stopper ikon
45 perc
Teríték ikon
6 db

Ez a pihe-puha gluténmentes, téné céklás fánk a családunk legújabb kedvence!

Hozzávalók

  • 160 gramm zabpehelyliszt
  • fél bögre hajdinaliszt
  • 3 ek. útifű maghéj
  • 1/3 bögre növényi tej
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. kardamom
  • 1 bögre aprított sült cékla
  • 1 bögre datolya - 10 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • 1 ek. citromlé
  • fél bögre natúr növényi joghurt - valószínűleg almaszósszal is működik

Tetejére (opcionális)

  • magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé
  • csipet só
  • hántolt kendermag szórás

Elkészítés

  1. Öntsd az összes hozzávalót aprítógépbe és jó alaposan dolgozd össze, míg homogén állagot nem kapsz.
  2. Vizes kézzel formázz a masszából fánkokat, majd 180 fokos sütőben süsd őket 30 percig.
  3. Olvaszd fel a csokit és csorgasd le vele a fánkok tetejét. Ízlés szerint szórd meg egy csipet sóval és hántolt kendermaggal!
  4. Tedd hűtőbe, amíg megszilárdul rajta a csokiréteg, aztán próbáld nem egyszerre megenni az összeset! :)

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...