
Téné céklás fánk
|
2025.02.25.
Desszert
Útravaló
Gluténmentes
Magvaktól mentes
Szójamentes
Céklás
Fánk
Vendégváró
Zab
Húsvéti
Tavaszi
Ez a pihe-puha gluténmentes, téné céklás fánk a családunk legújabb kedvence!
Hozzávalók
- 160 gramm zabpehelyliszt
- fél bögre hajdinaliszt
- 3 ek. útifű maghéj
- 1/3 bögre növényi tej
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. kardamom
- 1 bögre aprított sült cékla
- 1 bögre datolya - 10 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
- 1 ek. citromlé
- fél bögre natúr növényi joghurt - valószínűleg almaszósszal is működik
Tetejére (opcionális)
- magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé
- csipet só
- hántolt kendermag szórás
Elkészítés
- Öntsd az összes hozzávalót aprítógépbe és jó alaposan dolgozd össze, míg homogén állagot nem kapsz.
- Vizes kézzel formázz a masszából fánkokat, majd 180 fokos sütőben süsd őket 30 percig.
- Olvaszd fel a csokit és csorgasd le vele a fánkok tetejét. Ízlés szerint szórd meg egy csipet sóval és hántolt kendermaggal!
- Tedd hűtőbe, amíg megszilárdul rajta a csokiréteg, aztán próbáld nem egyszerre megenni az összeset! :)