
Vegán rakott hajdinapalacsinta
|
2025.01.29.
Mákos-barackos-diós-csokis ízvilággal készült ez a vegán rakott hajdinapalacsinta: abbahagyhatatlan finomság!
Hozzávalók
Hajdinapalacsintákhoz (ebből a tésztából dupla adagot készítettem)
- 2 bögre hajdinaliszt
- 8 szem datolya
- 3 ek. mandulavaj
- 2 bögre víz
- 1 tk. vanília őrlemény
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 ek. citromlé
Barackos krémhez
- fél bögre aszalt sárgabarack - fél órára beáztatva, majd lecsepegtetve
- víz
- 1 ek. chia mag
Citromos-mákos réteghez:
- fél bögre mák
- 2 ek. datolyakrém
- 2 ek. a barackos krémből
- 1 bio citrom héja
- 1 marék mazsola
Diódarálékhoz
- 3 marék dió
Elkészítés
- Turmixold össze a hajdinapalacsinta hozzávalóit és tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokon süsd ki a palacsintákat. Készíts dupla adagot belőle.
- Daráld össze a diót. A barackos krémhez csepegtesd le az aszalt barackot, majd turmixold össze annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Keverj hozzá 1 ek. chia magot.
- Keverd össze a citromos-mákos réteg hozzávalóit.
- Végül készítsd el a csokis öntetet is. Öntsd egy fazékba a hozzávalókat, majd kezdd el melegíteni és addig kevergesd, míg a csoki teljesen felolvad benne.
- Jöhet a rétegezés: egy nagyobb tálra fektesd le az első palacsintát, erre jöhet egy réteg barackos krém, majd ezt szórd meg a darált dióval. Erre jöhet egy újabb palacsinta, amire már a citromos-mákos krém kerül. Így folytasd, míg az összes palacsintád el nem fogy, végül öntsd le a palacsintatornyot csokiöntettel. Pihentesd hűtőben egy órát, aztán szeletelheted is!