Vegán rakott hajdinapalacsinta

Sike Betti | 2025.01.29.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon
6 fő

Mákos-barackos-diós-csokis ízvilággal készült ez a vegán rakott hajdinapalacsinta: abbahagyhatatlan finomság!

Hozzávalók

Hajdinapalacsintákhoz (ebből a tésztából dupla adagot készítettem)

  • 2 bögre hajdinaliszt
  • 8 szem datolya
  • 3 ek. mandulavaj
  • 2 bögre víz
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 ek. citromlé

Barackos krémhez

  • fél bögre aszalt sárgabarack - fél órára beáztatva, majd lecsepegtetve
  • víz
  • 1 ek. chia mag

Citromos-mákos réteghez:

  • fél bögre mák
  • 2 ek. datolyakrém
  • 2 ek. a barackos krémből
  • 1 bio citrom héja
  • 1 marék mazsola

Diódarálékhoz

  • 3 marék dió

Elkészítés

  1. Turmixold össze a hajdinapalacsinta hozzávalóit és tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokon süsd ki a palacsintákat. Készíts dupla adagot belőle.
  2. Daráld össze a diót. A barackos krémhez csepegtesd le az aszalt barackot, majd turmixold össze annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Keverj hozzá 1 ek. chia magot.
  3. Keverd össze a citromos-mákos réteg hozzávalóit.
  4. Végül készítsd el a csokis öntetet is. Öntsd egy fazékba a hozzávalókat, majd kezdd el melegíteni és addig kevergesd, míg a csoki teljesen felolvad benne.
  5. Jöhet a rétegezés: egy nagyobb tálra fektesd le az első palacsintát, erre jöhet egy réteg barackos krém, majd ezt szórd meg a darált dióval. Erre jöhet egy újabb palacsinta, amire már a citromos-mákos krém kerül. Így folytasd, míg az összes palacsintád el nem fogy, végül öntsd le a palacsintatornyot csokiöntettel. Pihentesd hűtőben egy órát, aztán szeletelheted is!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...