Vegán pad thai

Sike Betti | 2025.02.11.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon
4 fő

Imádom ennek a vegán pad thai jellegű zöldséges rizstésztának az ízvilágát és azt is, hogy a belekevert zöldségeket bárhogyan variálhatom. Mehet bele mindenféle zöldség, amit éppen otthon találsz!

Hozzávalók

1 csomag rizstészta

    Tofurántottához

    • 300 gramm füstölt tofu
    • 1 kk. fekete só
    • 1 kk. kurkuma
    • 1 kk. pirospaprika
    • 1 ek. fokhagymapor
    • 1/3 bögre növényi tej

    Zöldségek ízlés szerint (én ezeket tettem bele):

    • shiitake gomba
    • kaliforniai paprika
    • brokkoli
    • újhagyma
    • cukkini

    Szószhoz

    • fél bögre szójaszósz vagy tamari - vagy esetleg miso pasztát is használhatsz vízzel hígítva
    • 3/4 bögre folyékonyabb datolyapaszta
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb citrom leve

    Toppingok

    • friss koriander vagy petrezselyem
    • csírák
    • magvak
    • további nyers zöldségek ízlés szerint

    Elkészítés

    1. Főzd ki a rizstésztát a csomagoláson található utasítás szerint.
    2. Aprítsd fel és főzd meg a brokkolit.
    3. A tofut villával morzsold szét és tapadásmentes serpenyőben kezdd el pirítani. Keverd össze a fekete sót, kurkumát, pirospaprikát, fokhagymaport és növényi tejet. Öntsd a tofura, kevergesd, amíg beszívja a fűszereket, majd tedd félre.
    4. Egy pici vízen kezdd el párolni az újhagymát, majd dobd rá a felaprított shitake gombát. Mikor a gomba levet eresztett, mehet rá a cukkini és paprika is.
    5. Keverd össze a szósz hozzávalóit és öntsd le vele a zöldségeket.
    6. Mikor minden zöldség megpuhult, add hozzá a főtt brokkolit és a tofurántottát is. Kóstolgasd, ìzlés szerint adj még hozzá szójaszószt, vagy citromlevet.
    7. Végül óvatosan keverd hozzá a kifőzött tésztát és tálald a toppingokkal!

    Hogy tetszett ez a recept?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Egy pillanat...