
Vegán Åszibarackos morzsasüti vanÃliás mandulakrémmel
|
2025.03.04.
Maximum 10 perc az elÅkészÃtési ideje ennek a vegán Åszibarackos morzsasütinek. Kipróbálhatod bármely más szezonális gyümölccsel, például cseresznyével, meggyel, almával vagy körtével is.
Hozzávalók
Barackos réteghez
- 5 db Åszibarack
- 2 ek. datolyakrém
- 1 tk. vanÃlia Årlemény
- 1 kk. fahéj
Diós-zabos ropogóshoz
- 3/4 bögre zabpehely
- fél bögre aprÃtott dió
- 4-5 ek. datolyakrém
- 1 tk. vanÃlia Årlemény
- 1 kk. fahéj
VanÃliás mandulakrémhez
- 1 ek. mandulavaj
- 1 tk. vanÃlia Årlemény
- 2 ek. datolyakrém
- 2 ek. növényi tej
Opcionális toppingok
- hántolt kendermag
- mentalevél
ElkészÃtés
- Pucold meg az Åszibarackokat és szeleteld fel (kb. nyolcadokra). Tedd Åket egy nagy tálba és jól keverd össze a datolyakrémmel, vanÃliával és fahéjjal. TerÃtsd szét egy sütÅtál alján (egy hagyományos tepsi kb. felét tudtam befedni ezzel a mennyiséggel).
- Egy nagy tálban keverd össze a diós-zabos ropogós hozzávalóit, majd morzsold a barackos réteg tetejére.
- 180 fokos sütÅben süsd 20 percig, mÃg a tetején a zabpelyhes réteg ropogóssá válik.
- Keverd össze a mandulakrém hozzávalóit és tálald az Åszibarackos finomságot a vanÃliás-mandulás szósszal leöntve. Ãzlés szerint szórd meg egy kevés hántolt kendermaggal és tálald friss mentalevelekkel!
