
Vegán őszibarackos morzsasüti vaníliás mandulakrémmel
|
2025. március 04.
Maximum 10 perc az előkészítési ideje ennek a vegán őszibarackos morzsasütinek. Kipróbálhatod bármely más szezonális gyümölccsel, például cseresznyével, meggyel, almával vagy körtével is.
Hozzávalók
Barackos réteghez
- 5 db őszibarack
- 2 ek. datolyakrém
- 1 tk. vanília őrlemény
- 1 kk. fahéj
Diós-zabos ropogóshoz
- 3/4 bögre zabpehely
- fél bögre aprított dió
- 4-5 ek. datolyakrém
- 1 tk. vanília őrlemény
- 1 kk. fahéj
Vaníliás mandulakrémhez
- 1 ek. mandulavaj
- 1 tk. vanília őrlemény
- 2 ek. datolyakrém
- 2 ek. növényi tej
Opcionális toppingok
- hántolt kendermag
- mentalevél
Elkészítés
- Pucold meg az őszibarackokat és szeleteld fel (kb. nyolcadokra). Tedd őket egy nagy tálba és jól keverd össze a datolyakrémmel, vaníliával és fahéjjal. Terítsd szét egy sütőtál alján (egy hagyományos tepsi kb. felét tudtam befedni ezzel a mennyiséggel).
- Egy nagy tálban keverd össze a diós-zabos ropogós hozzávalóit, majd morzsold a barackos réteg tetejére.
- 180 fokos sütőben süsd 20 percig, míg a tetején a zabpelyhes réteg ropogóssá válik.
- Keverd össze a mandulakrém hozzávalóit és tálald az őszibarackos finomságot a vaníliás-mandulás szósszal leöntve. Ízlés szerint szórd meg egy kevés hántolt kendermaggal és tálald friss mentalevelekkel!
