Vegán őszibarackos morzsasüti vaníliás mandulakrémmel

Sike Betti | 2025.03.04.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
4 fő

Maximum 10 perc az előkészítési ideje ennek a vegán őszibarackos morzsasütinek. Kipróbálhatod bármely más szezonális gyümölccsel, például cseresznyével, meggyel, almával vagy körtével is.

Hozzávalók

Barackos réteghez

  • 5 db Å‘szibarack
  • 2 ek. datolyakrém
  • 1 tk. vanília Å‘rlemény
  • 1 kk. fahéj

Diós-zabos ropogóshoz

  • 3/4 bögre zabpehely
  • fél bögre aprított dió
  • 4-5 ek. datolyakrém
  • 1 tk. vanília Å‘rlemény
  • 1 kk. fahéj

Vaníliás mandulakrémhez

  • 1 ek. mandulavaj
  • 1 tk. vanília Å‘rlemény
  • 2 ek. datolyakrém
  • 2 ek. növényi tej

Opcionális toppingok

  • hántolt kendermag
  • mentalevél

Elkészítés

  1. Pucold meg az őszibarackokat és szeleteld fel (kb. nyolcadokra). Tedd őket egy nagy tálba és jól keverd össze a datolyakrémmel, vaníliával és fahéjjal. Terítsd szét egy sütőtál alján (egy hagyományos tepsi kb. felét tudtam befedni ezzel a mennyiséggel).
  2. Egy nagy tálban keverd össze a diós-zabos ropogós hozzávalóit, majd morzsold a barackos réteg tetejére.
  3. 180 fokos sütőben süsd 20 percig, míg a tetején a zabpelyhes réteg ropogóssá válik.
  4. Keverd össze a mandulakrém hozzávalóit és tálald az őszibarackos finomságot a vaníliás-mandulás szósszal leöntve. Ízlés szerint szórd meg egy kevés hántolt kendermaggal és tálald friss mentalevelekkel!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...