Vegán édesburgonya fánk

Sike Betti | 2025.01.31.
Stopper ikon
45 perc
Teríték ikon
4 fő

Lila édesburgonyából készítettem puha, teljes értékű vegán édesburgonya fánkokat. Egészséges alternatíva a cukros-olajos hagyományos verzió helyett.

Hozzávalók

  • 160 gramm zabliszt
  • 1/3 bögre hajdinaliszt - (1 bögre = 3 dl)
  • 2 púpos ek. útifű maghéj
  • 1/3 bögre növényi tej
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 tk. vanília őrlemény
  • 1 púpos bögre sült vagy főtt lila édesburgonya - vagy narancssárga édesburgonya
  • 1 bögre datolya - 15 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve, hogy megpuhuljon
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. reszelt citromhéj
  • fél bögre natúr növényi joghurt
  • tetejére opcionális: magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé

Elkészítés

  1. Tedd az összes hozzávalót aprítógépbe és jó alaposan dolgozd össze, homogén állagúra.
  2. Vizes kézzel formázz a masszából kis fánkokat, majd 180 fokos sütőben süsd őket 30 percig.
  3. Miután kihűltek, meglocsolhatod őket egy kevés olvasztott csokival. A tetejükre hántolt kendermagot szórtam.
  4. Tedd őket hűtőbe, míg megszilárdul rajtuk a csokiréteg.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...