Téné csokikrémes süti

Sike Betti | 2025.01.29.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
1 kenyérforma

Ez téné csokikrémes süti egy marékmentő improvizáció eredménye, de odáig volt érte a család! Krémes, csokis, omlós egyszerű finomság, melynek különlegessége, hogy csupa zöldségből: csicseriborsóból és édesburgonyából készült.

Hozzávalók

Csicseriborsós alaphoz

  • 1 bögre főtt csicseriborsó
  • 1 bögre datolya - forró vízbe áztatva 20 percre, majd lecsepegtetve
  • 1 bögre zabpehely
  • 1 ek. kakaópor
  • 2 tk. vanília őrlemény
  • 1/4 bögre növényi tej

Édesburgonyás csokikrémhez

  • fél bögre sült vagy főtt édesburgonya
  • 3/4 bögre datolya - 20 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 3/4 ek. kakaópor

Tetejére

  • magas kakaótartalmú, minőségi étcsoki
  • hántolt kendermag, vagy más mag szórásnak - opcionális

Elkészítés

  1. Öntsd aprítógépbe a csicseriborsós alap hozzávalóit és dolgozd homogén masszává.
  2. Kanalazd a masszát egy sütőpapírral bélelt kenyérformába, egyengesd el és 180 fokos sütőben süsd 10 percig.
  3. Most tedd aprítógépbe az édesburgonyás csokikrém hozzávalóit és dolgozd krémesre. Egyengesd a krémet a csicseris alapra és told vissza a sütőbe a sütit további 10 percre.
  4. Várd meg, míg teljesen kihűl és csak ekkor szeleteld fel. Ízlés szerint locsold meg a tetejét olvasztott csokival, pici sóval (és esetleg hántolt kendermaggal) és így tedd hűtőbe a fogyasztásig, minimum 1 órára.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...