
Téné csokikrémes süti
|
2025.01.29.
Ez téné csokikrémes süti egy marékmentő improvizáció eredménye, de odáig volt érte a család! Krémes, csokis, omlós egyszerű finomság, melynek különlegessége, hogy csupa zöldségből: csicseriborsóból és édesburgonyából készült.
Hozzávalók
Csicseriborsós alaphoz
- 1 bögre főtt csicseriborsó
- 1 bögre datolya - forró vízbe áztatva 20 percre, majd lecsepegtetve
- 1 bögre zabpehely
- 1 ek. kakaópor
- 2 tk. vanília őrlemény
- 1/4 bögre növényi tej
Édesburgonyás csokikrémhez
- fél bögre sült vagy főtt édesburgonya
- 3/4 bögre datolya - 20 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
- 1 tk. vanília őrlemény
- 3/4 ek. kakaópor
Tetejére
- magas kakaótartalmú, minőségi étcsoki
- só
- hántolt kendermag, vagy más mag szórásnak - opcionális
Elkészítés
- Öntsd aprítógépbe a csicseriborsós alap hozzávalóit és dolgozd homogén masszává.
- Kanalazd a masszát egy sütőpapírral bélelt kenyérformába, egyengesd el és 180 fokos sütőben süsd 10 percig.
- Most tedd aprítógépbe az édesburgonyás csokikrém hozzávalóit és dolgozd krémesre. Egyengesd a krémet a csicseris alapra és told vissza a sütőbe a sütit további 10 percre.
- Várd meg, míg teljesen kihűl és csak ekkor szeleteld fel. Ízlés szerint locsold meg a tetejét olvasztott csokival, pici sóval (és esetleg hántolt kendermaggal) és így tedd hűtőbe a fogyasztásig, minimum 1 órára.