Ropogós csicseriborsó nuggets házi ketchuppal

Sike Betti | 2024.05.06.
Stopper ikon
35 perc
Teríték ikon
18 nuggets

Ez a csicseriborsóból készült nuggets

▪️ teljesértékű, feldolgozatlan hozzávalókból áll,
▪️ fehérjedús,
▪️ nagyon egyszerű és
▪️ gyerekkompatibilis, a kislányom imádta mártogatni a roppanós kis falatkákat a ketchupba!

Hozzávalók

Nuggetshez

  • 1 bögre főtt (vagy üveges konzerv) csicseriborsó
  • fél bögre őrölt zabpehely
  • fél bögre nagyszemű zabpehely
  • 5 ek. szójaszósz
  • só, bors
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 1 ek. vöröshagymapor
  • 1 kk. füstölt pirospaprika
  • 1 ek. datolyakrém
  • 2 tk. sörélesztőpehely
  • 4 tk. almaecet vagy rizsecet
  • 3 ek. teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Panírhoz

  • 4 ek. csicseriborsóliszt
  • 8 ek. növényi tej
  • teljes kiőrlésű zsemlemorzsa + só + fokhagymapor + sörélesztőpehely

Házi ketchuphoz

  • 1 bögre paradicsomszósz
  • 1 tk. fokhagymapor
  • só, bors
  • 2 ek. balzsamecet vagy almaecet
  • 1 ek. datolyakrém
  • 1 kk. dijoni mustár
  • csipet szegfűszeg, gyömbér
  • pici füstölt pirospaprika
  • felnőtteknek chili

Elkészítés

  1. Dobd aprítógépbe a csicserinuggets hozzávalóit és dolgozd össze. Morzsálódós, szárazabb masszát kell kapnod, amit ha a kezeddel alaposan összenyomkodsz, összeáll és formázhatóvá válik.
  2. Egy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet a növényi tejjel, egy másik tálban a zsemlemorzsát egy pici sóval, fokhagymaporral és sörélesztőpehellyel.
  3. Formázz kis nuggetseket a masszából, majd először mártsd bele őket a csicserilisztes szószba, majd hempergesd meg őket a zsemlemorzsában. Helyezd őket sütőpapìrral bélelt tepsire és 220 fokos sütőben süsd 20 percig őket úgy, hogy félidőnél megfordítod őket. Hagyd az elkészült falatkákat kihűlni.
  4. Keverd össze a ketchup hozzávalóit, majd tálald a csicseriborsó nuggetseket a szósszal! A legjobb mellé egy jó kis (olaj nélkül) sült krumpli!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...