
TatárBEANsteak
|
2025.01.31.
A vegán tatár beefsteak, amely még a húsevő vendégeket is megtéveszti!
Hozzávalók
- 1 bögre főtt vörösbab
- 10 db aszalt paradicsom
- 10 db kalamata olajbogyó kimagozva
- 2 marék dió
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek. paradicsomszósz
- 5 ek. sörélesztőpehely
- 1 tk. füstölt pirospaprika
- 2 tk. dijoni mustár
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 ek. szójaszósz vagy miso paszta - elhagyható
- só és bors
- pici folyékony füstaroma utólag hozzákeverve - opcionális
- 1 kisebb fej aprított vöröshagyma
- tálaláshoz zöldek, pl. rukkola
Elkészítés
- Tegyél a vöröshagyma kivételével minden hozzávalót aprítógépbe és dolgozd homogén állagúra.
- A felaprított vöröshagymát utólag keverd a masszához.
- Jót tesz neki, ha 1-2 órát pihen a hűtőben.
- Tálald egy tányérra halmozva, díszítheted zöldekkel és magvakkal.
- Fogyaszd pirítósra kenve, friss zöldségekkel.