TatárBEANsteak

Sike Betti | 2025.01.31.
Stopper ikon
15 perc
Teríték ikon
4 fő

A vegán tatár beefsteak, amely még a húsevő vendégeket is megtéveszti!

Hozzávalók

  • 1 bögre főtt vörösbab
  • 10 db aszalt paradicsom
  • 10 db kalamata olajbogyó kimagozva
  • 2 marék dió
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. paradicsomszósz
  • 5 ek. sörélesztőpehely
  • 1 tk. füstölt pirospaprika
  • 2 tk. dijoni mustár
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 ek. szójaszósz vagy miso paszta - elhagyható
  • só és bors
  • pici folyékony füstaroma utólag hozzákeverve - opcionális
  • 1 kisebb fej aprított vöröshagyma
  • tálaláshoz zöldek, pl. rukkola

Elkészítés

  1. Tegyél a vöröshagyma kivételével minden hozzávalót aprítógépbe és dolgozd homogén állagúra.
  2. A felaprított vöröshagymát utólag keverd a masszához.
  3. Jót tesz neki, ha 1-2 órát pihen a hűtőben.
  4. Tálald egy tányérra halmozva, díszítheted zöldekkel és magvakkal.
  5. Fogyaszd pirítósra kenve, friss zöldségekkel.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...