Sütőtökös-padlizsánbaconös zabpizza zsályás-rozmaringos alappal

Sike Betti | 2024.09.25.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
1 pizza

🍁További 100 szezonális teljes értékű receptért keresd az Őszi Receptgyűjteményem🍁

Az eddigi téné pizzáim közül ez a zabpizza lett a családom kedvence, a kislányomnak is (aki igazi pizzarajongó, az egyik első szava a pizza volt 🙈🍕) elnyerte a tetszését a paradicsomos-reszelt tofus feltéttel.😊 A feltéteket bárhogy variálhatod, nekem ez a sütőtökös hedonista verzió lett a kedvencem! 🤩

Hozzávalók

Alaphoz

  • másfél bögre zabpehelyliszt
  • 2 ek. útifűmaghéj
  • 2 ek. natúr növényi joghurt
  • 3/4 - 1 bögre víz - annyi, hogy gyúrható állagot kapj

Szószhoz

  • 150 gramm fűstölt tofu - akár ehelyett is lehet fehérbab
  • 2 ek. fehérbab
  • 3 ek. sörélesztőpehely
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 2 ek. savanyú káposzta lé - (elhagyható)
  • 1 ek. datolyakrém
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. miso paszta - (elhagyható)
  • só, bors
  • 3/4 bögre növényi tej
  • 1 ek. szárított zsálya
  • 1 ek. szárított rozmaring

Feltétek

  • fél lilahagyma szeletelve
  • néhány szelet sült sütőtök

Padlizsánbaconhöz

  • 1 kisebb padlizsán
  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 ek. datolyakrém
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 3-4 ek. sörélesztőpehely

Elkészítés

  1. Gyúrd össze a pizza alap hozzávalóit. Ha túl nedvesnek érzed a tésztát, adj még hozzá lisztet. Pihentesd 10-15 percet.
  2. Közben turmixold össze szósz hozzávalóit, majd aprítsd fel a padlizsánt. Keverd össze a padlizsánbaconhöz szükséges szójaszószt, datolyakrémet és fűszereket, majd vond be alaposan a padlizsánkockákat a marináddal. Tapadásmentes serpenyőben párold őket puhára.
  3. Lisztezett felületen nyújtsd ki a pihentetett pizzát 23-24 cm-es körré.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőben süsd elő 12 perc alatt, majd utána kend meg alaposan a szósszal.
  5. Helyezd el rajta a felszeletelt lilahagymát, a sült sütőtök szeleteket és a fűszeres padlizsánkockákat. Megszórhatod az egészet még egy kis rozmaringgal.
  6. Told vissza a pizzát a sütőbe további 20-25 percre, majd várd meg, míg kihűl. Szórd meg az összedarált magparmezánnal, fogyaszd friss salátával!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...