Sült datolyaszilva fahéjas-tahinis-narancsos öntettel

Sike Betti | 2025.01.30.
Stopper ikon
35 perc
Teríték ikon
1 fő

Hozzávalók

  • 1 érett datolyaszilva

Sütéshez

  • 1 ek. datolyakrém
  • csipet fahéj

Öntethez

  • 1 ek. tahini
  • 2 ek. növényi tej - vagy natúr növényi joghurt
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 1 ek. datolyakrém
  • 1 ek. narancslé
  • szórásnak durvára tört dió

Elkészítés

  1. Vágd le a datolyaszilva tetejét és vagdosd be a tetején mélyen mindkét irányban.
  2. Kend le a tetejét datolyakrémmel és szórd meg egy pici fahéjjal.
  3. 200 fokos sütőben süsd kb. 20 percig, vagy amíg megpuhul, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
  4. Keverd össze az öntet hozzávalóit, öntsd le vele a megsült datolyaszilvát és szórd meg ropogós aprított dióval!
  5. Akár granolával is tálalhatod reggelire.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...