
Sült datolyaszilva fahéjas-tahinis-narancsos öntettel
|
2025.01.30.
Hozzávalók
- 1 érett datolyaszilva
Sütéshez
- 1 ek. datolyakrém
- csipet fahéj
Öntethez
- 1 ek. tahini
- 2 ek. növényi tej - vagy natúr növényi joghurt
- 1 tk. vanília őrlemény
- 1 ek. datolyakrém
- 1 ek. narancslé
- szórásnak durvára tört dió
Elkészítés
- Vágd le a datolyaszilva tetejét és vagdosd be a tetején mélyen mindkét irányban.
- Kend le a tetejét datolyakrémmel és szórd meg egy pici fahéjjal.
- 200 fokos sütőben süsd kb. 20 percig, vagy amíg megpuhul, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
- Keverd össze az öntet hozzávalóit, öntsd le vele a megsült datolyaszilvát és szórd meg ropogós aprított dióval!
- Akár granolával is tálalhatod reggelire.