Sült céklás-diós pesztó

Sike Betti | 2023.11.13.
Stopper ikon
15 perc
Teríték ikon
2 fő

Céklából is lehet pesztót készíteni, így elrejthető ez a tápláló zöldség egy finom, fűszeres kencében vagy tésztaszószban. Az elkészítése nagyon egyszerű és ha van éppen sült céklád, akkor pár perc alatt összedobható. Ha egy kis vízzel higítjuk, akkor tökéletes tésztaszósz!

A céklapesztós cékla mellé érdemes valamilyen hüvelyest is fogyasztani, például jól illik hozzá csicseriborsó vagy sült tofu. Ha készítesz marinált tofu-fetát, akkor azt is rámorzsolhatod!

Hozzávalók

  • fél bögre sült cékla
  • 1 marék dió
  • 3 ek. sörélesztÅ‘pehely
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. citromlé
  • só, bors
  • teljes kiÅ‘rlésű, vagy pl. hüvelyesbÅ‘l készült tészta

Elkészítés

  1. Tegyél minden hozzávalót aprítógépbe és jól dolgozd össze.
  2. Hígítsd vízzel ízlés szerint.
  3. Tálald a kifőzött tésztával, ízlés szerinti hüvelyesekkel.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...