„Sajtos”-gombás brokkolileves

Sike Betti | 2025.01.28.
Stopper ikon
20 perc
Teríték ikon
3 fő

Szeretnék mutatni nektek még egy szupergyors, tartalmas ételt, melyet sokszor bevetek, ha kevés az időm, illetve maradékmentésre is kitűnő, mert változatosan variálható.

Hozzávalók

  • 1 lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej brokkoli - vagy helyette lehet karfiol is
  • 300 gramm csiperke
  • ízlés szerint bármely más zöldség, amit éppen otthon találsz - pl. csicseriborsó, tofu
  • fél-3/4 bögre sörélesztÅ‘pehely - ez adja a "sajtos" ízvilágot
  • só, bors
  • 1 kk. kurkuma
  • pici kakukkfű, petrezselyem
  • csipet cayenne bors
  • fél citrom leve
  • növényi tej
  • köretnek ízlés szerint teljes értékű tészta, vagy barna rizs, quinoa, stb.
  • szórásnak dióparmezán

Elkészítés

  1. Egy pici vízen párold meg a lilahagymát, nyomd hozzá a fokhagymát. Jöhet a megtisztított, felaprított csiperke, párold, míg vizet ereszt.
  2. Öntsd hozzá az aprított brokkolit és párold a zöldségeket tovább.
  3. Sózd, borsozd, fűszerezd őket, majd öntsd fel annyi növényi tejjel, amennyi épp ellepi őket.
  4. Add hozzá a citromlevet és a sörélesztőpelyhet, főzd még néhány percig és el is készült az étel.
  5. Mi vöröslencse tésztával fogyasztottuk.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...