
„Sajtos”-gombás brokkolileves
|
2025.01.28.
Szeretnék mutatni nektek még egy szupergyors, tartalmas ételt, melyet sokszor bevetek, ha kevés az időm, illetve maradékmentésre is kitűnő, mert változatosan variálható.
Hozzávalók
- 1 lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli - vagy helyette lehet karfiol is
- 300 gramm csiperke
- ízlés szerint bármely más zöldség, amit éppen otthon találsz - pl. csicseriborsó, tofu
- fél-3/4 bögre sörélesztőpehely - ez adja a "sajtos" ízvilágot
- só, bors
- 1 kk. kurkuma
- pici kakukkfű, petrezselyem
- csipet cayenne bors
- fél citrom leve
- növényi tej
- köretnek ízlés szerint teljes értékű tészta, vagy barna rizs, quinoa, stb.
- szórásnak dióparmezán
Elkészítés
- Egy pici vízen párold meg a lilahagymát, nyomd hozzá a fokhagymát. Jöhet a megtisztított, felaprított csiperke, párold, míg vizet ereszt.
- Öntsd hozzá az aprított brokkolit és párold a zöldségeket tovább.
- Sózd, borsozd, fűszerezd őket, majd öntsd fel annyi növényi tejjel, amennyi épp ellepi őket.
- Add hozzá a citromlevet és a sörélesztőpelyhet, főzd még néhány percig és el is készült az étel.
- Mi vöröslencse tésztával fogyasztottuk.