
Mandulás-rukkolapesztós spagetti sült laskával
|
2025.03.03.
Minden héten bevetek valamilyen pesztós ételt, mert ilyen formában a kislányom is megeszi a zöldeket.
A családban csak én szeretem a rukkolát magában, viszont pesztó formájában mindenki megeszi! Főleg, ha még sok-sok friss bazsalikom is kerül a mártásba. Nagy kedvencünk ez a mandulás-rukkolapesztós spagetti, melyet fűszeres sült laskagombával tálaltam.
Hozzávalók
Pesztóhoz
- 3-4 marék rukkola
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 marék blansírozott mandula - helyette lehet más magot is használni
- 2 ek. sörélesztőpehely
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek. citromlé
- 1-2 ek. datolyakrém
- annyi víz, hogy tésztaszósz állagot kapj
Sült laskához
- 400 gramm laskagomba
- 4 ek. szójaszósz
- 2 ek. datolyakrém
- zöldfűszerek
Továbbiak
- 1 csomag teljes értékű spagetti
Elkészítés
- A víz kivételével tedd a pesztó összes hozzávalóját aprítógépbe és jó alaposan dolgozd össze. Lassan adagold hozzá a vizet, míg el nem éri a megfelelő, tésztaszósz jellegű állagot.
- Főzd ki a választott spagettit.
- Tedd a megtisztított, nagyobb darabokra tépkedett laskagombát egy fazékba, majd egy kevés víz hozzáadásával kezdd el párolni. Várd meg, míg vizet ereszt, majd a víz nagyjából elpárolog. Ekkor add hozzá a szójaszószt, a datolyakrémet és a zöldfűszereket. Párold így néhány percig, míg magába szívja az ízeket.
- Tedd a laskákat egy sütőpapírral bélelt tepsire és 200 fokos sütőben süsd őket 15-20 percig.
- Tálald a pesztós spagettit a sült laskagombával.