Mandulás-rukkolapesztós spagetti sült laskával

Sike Betti | 2025.03.03.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon
4 fő

Minden héten bevetek valamilyen pesztós ételt, mert ilyen formában a kislányom is megeszi a zöldeket.

A családban csak én szeretem a rukkolát magában, viszont pesztó formájában mindenki megeszi! Főleg, ha még sok-sok friss bazsalikom is kerül a mártásba. Nagy kedvencünk ez a mandulás-rukkolapesztós spagetti, melyet fűszeres sült laskagombával tálaltam.

Hozzávalók

Pesztóhoz

  • 3-4 marék rukkola
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 marék blansírozott mandula - helyette lehet más magot is használni
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 ek. citromlé
  • 1-2 ek. datolyakrém
  • annyi víz, hogy tésztaszósz állagot kapj

Sült laskához

  • 400 gramm laskagomba
  • 4 ek. szójaszósz
  • 2 ek. datolyakrém
  • zöldfűszerek

Továbbiak

  • 1 csomag teljes értékű spagetti

Elkészítés

  1. A víz kivételével tedd a pesztó összes hozzávalóját aprítógépbe és jó alaposan dolgozd össze. Lassan adagold hozzá a vizet, míg el nem éri a megfelelő, tésztaszósz jellegű állagot.
  2. Főzd ki a választott spagettit.
  3. Tedd a megtisztított, nagyobb darabokra tépkedett laskagombát egy fazékba, majd egy kevés víz hozzáadásával kezdd el párolni. Várd meg, míg vizet ereszt, majd a víz nagyjából elpárolog. Ekkor add hozzá a szójaszószt, a datolyakrémet és a zöldfűszereket. Párold így néhány percig, míg magába szívja az ízeket.
  4. Tedd a laskákat egy sütőpapírral bélelt tepsire és 200 fokos sütőben süsd őket 15-20 percig.
  5. Tálald a pesztós spagettit a sült laskagombával.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...