Palak tofu

Sike Betti | 2025.02.03.
Stopper ikon
45 perc
Teríték ikon
4 fő

Fűszeres spenótos indiai főétel a palak tofu, mely a hagyományosan sajttal készülő palak paneer vegán, teljes értékű változata.

Hozzávalók

Tofuhoz

  • 800 gramm natúr tofu
  • 3 ek. sörélesztÅ‘pehely
  • só, bors
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 2 ek. citromlé

Spenótos szószhoz

  • 400 gramm friss spenót
  • 6-7 jégkocka
  • 7-8 ek. natúr növényi joghurt
  • 2 marék kesudió

Paradicsomos-hagymás alaphoz

  • 1 db hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. garam masala fűszerkeverék
  • 1 tk. gyömbérpor
  • csipet kurkuma
  • 1 kk. Å‘rölt római kömény
  • chili ízlés szerint
  • 1 tk. fokhagymapor
  • só, bors
  • 1 kk. Å‘rölt koriander
  • 5 ek. aprított paradicsom
  • 1 ek. sörélesztÅ‘pehely
  • 2 ek. citromlé
  • másfél ek. datolyakrém

Elkészítés

  1. Kockázd fel a tofut és szórd meg alaposan a fűszerekkel és a citromlével. Tapadásmentes serpenyőben pirítsd jól meg, majd tedd félre.
  2. Mosd át a spenótleveleket, majd jöhet a blansírozás, hogy megőrizzük a szép zöld színüket: egy nagy lábasban forralj fel vizet, egy másik nagy tálba pedig tölts jéghideg vizet a jégkockákkal. Tedd forró vízbe a spenótleveleket egy percre, majd rögtön pakold át őket a jéghideg vízbe és hagyd ott néhány percig lehűlni.
  3. Tedd át a lehűlt spenótleveleket turmixgépbe és dolgozd össze a növényi joghurttal és a kesudióval, esetleg egy kevés vízzel.
  4. Jöhet a paradicsomos-hagymás alap. Aprítsd fel a hagymákat és egy kevés vízen kezdd el párolni. Szép sorban szórd hozzá a fűszereket, majd az aprított paradicsomot. Főzd néhány percig, majd keverd hozzá a spenótos-joghurtos pürét. Add hozzá a citromlevet és a datolyakrémet, végül keverd hozzá a sült tofukockákat.
  5. Fogyaszd barna rizzsel vagy más teljesértékű körettel, pitával. Mi a legtöbbször zabpitával fogyasztjuk, amit megtalálsz a receptjeim között!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...