
Sült misós fehérbabkrém paradicsommal
|
2025.03.04.
Ha valami különleges finomsághoz használnád fel a nyári friss koktélparadicsomokat, akkor megtaláltad hozzá a tökéletes receptet! A mini paradicsomokat egy fűszeres-misós fehérbabkrémre rétegeztem, majd 200 fokos sütőben addig sültek, míg a paradicsomok levet eresztettek. A sült paradicsom a sajtrkémre emlékeztető fehérbabkrémmel elkeverve igazi ínyenc mártogatós!
Hozzávalók
- 1 bögre főtt fehérbab
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 gramm natúr növényi joghurt
- 1 tk. olajbogyó vagy kapribogyó
- 1 tk. miso paszta
- só, bors
- 1 tk. datolyakrém
- 3 ek. sörélesztőpehely
- 2 ek. citromlé
- kevés oregánó, bazsalikom, kakukkfű
- 500 gramm koktélparadicsom
Elkészítés
- Tedd aprítógépbe a fehérbabkrém hozzávalóit a koktélparadicsomok kivételével és dolgozd krémesre.
- Öntsd a krémet egy hőálló tálba és nyomkodd bele egészben a megtisztított koktélparadicsomokat.
- 200 fokos sütőben süsd 20-25 percig.
- Várd meg, míg kihűl, majd keverd össze a megsült paradicsomokat és a babkrémet.
- Mártogass az elkészült kencébe teljes értékű kenyeret, házi zabbucit, vagy más teljes értékű pékárut!