Sült misós fehérbabkrém paradicsommal

Sike Betti | 2025.03.04.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
1 tepsi

Ha valami különleges finomsághoz használnád fel a nyári friss koktélparadicsomokat, akkor megtaláltad hozzá a tökéletes receptet! A mini paradicsomokat egy fűszeres-misós fehérbabkrémre rétegeztem, majd 200 fokos sütőben addig sültek, míg a paradicsomok levet eresztettek. A sült paradicsom a sajtrkémre emlékeztető fehérbabkrémmel elkeverve igazi ínyenc mártogatós!

Hozzávalók

  • 1 bögre főtt fehérbab
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 gramm natúr növényi joghurt
  • 1 tk. olajbogyó vagy kapribogyó
  • 1 tk. miso paszta
  • só, bors
  • 1 tk. datolyakrém
  • 3 ek. sörélesztőpehely
  • 2 ek. citromlé
  • kevés oregánó, bazsalikom, kakukkfű
  • 500 gramm koktélparadicsom

Elkészítés

  1. Tedd aprítógépbe a fehérbabkrém hozzávalóit a koktélparadicsomok kivételével és dolgozd krémesre.
  2. Öntsd a krémet egy hőálló tálba és nyomkodd bele egészben a megtisztított koktélparadicsomokat.
  3. 200 fokos sütőben süsd 20-25 percig.
  4. Várd meg, míg kihűl, majd keverd össze a megsült paradicsomokat és a babkrémet.
  5. Mártogass az elkészült kencébe teljes értékű kenyeret, házi zabbucit, vagy más teljes értékű pékárut!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...