
Mini pizza édesburgonyából
|
2025.02.06.
Snack
Olasz
Gluténmentes
Szójamentes
Édesburgonyás
péksütemény
Pesto
Pizza
Útravaló
Vendégváró
Zab
Őszi
Tavaszi
Édesburgonyából és zabpehelyből készülnek ezek a vegán mini pizzák, mandulából készített hamis sajtkrémmel.
Hozzávalók
Pizzához
- 200 gramm édesburgonya
- 100 gramm zabpehely
- néhány ek. paradicsomszósz
- oregánó, fokhagymapor, hagymapor, bazsalikom
Mandulasajthoz
- fél bögre mandula - néhány órára beáztatva
- 1/3 bögre víz
- fél citrom leve
- 1 tk. fokhagymapor
- 2 ek. sörélesztőpehely
- 2 ek. mandulavaj
- só, bors
- 2 ek. natúr növényi joghurt
- oregánó, bazsalikom
További feltétek
- házi pesztó - opcionális
- dióparmezán
Elkészítés
- Tedd a mandulasajt hozzávalóit aprítógépbe és alaposan, többször megállva dolgozd össze addig, míg krémes állagot nem kapsz.
- Nyomkodd össze villával az édesburgonyát, a zabpelyhet pedig aprítsd lisztté.
- Keverd össze egy tálban a zabpelyhet, édesburgonyát és a sót.
- Gyúrd össze a tésztát, majd formálj belőle gombócokat és lapítsd ki őket egy sütőpapírral bélelt tepsin. 200 fokos sütőben süsd elő 15 perc alatt.
- Ha letelt a 15 perc, vedd ki őket és vedd le a sütő hőmérsékletét 140 fokra, majd jöhetnek a feltétek. A paradicsomszószt ízlés szerint fűszerezd zöldfűszerekkel, fokhagymaporral és hagymaporral, majd kend meg vele a pizza-alapokat. Utána jöhet a mandula-sajtkrém.
- Mehetnek vissza a sütőbe kb. 30 percre.
- Tálald pesztóval és magparmezánnal.