Mini pizza édesburgonyából

Sike Betti | 2025.02.06.
Teríték ikon
12 db mini pizza

Édesburgonyából és zabpehelyből készülnek ezek a vegán mini pizzák, mandulából készített hamis sajtkrémmel.

Hozzávalók

Pizzához

  • 200 gramm édesburgonya
  • 100 gramm zabpehely
  • néhány ek. paradicsomszósz
  • oregánó, fokhagymapor, hagymapor, bazsalikom

Mandulasajthoz

  • fél bögre mandula - néhány órára beáztatva
  • 1/3 bögre víz
  • fél citrom leve
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 2 ek. mandulavaj
  • só, bors
  • 2 ek. natúr növényi joghurt
  • oregánó, bazsalikom

További feltétek

  • házi pesztó - opcionális
  • dióparmezán

Elkészítés

  1. Tedd a mandulasajt hozzávalóit aprítógépbe és alaposan, többször megállva dolgozd össze addig, míg krémes állagot nem kapsz.
  2. Nyomkodd össze villával az édesburgonyát, a zabpelyhet pedig aprítsd lisztté.
  3. Keverd össze egy tálban a zabpelyhet, édesburgonyát és a sót.
  4. Gyúrd össze a tésztát, majd formálj belőle gombócokat és lapítsd ki őket egy sütőpapírral bélelt tepsin. 200 fokos sütőben süsd elő 15 perc alatt.
  5. Ha letelt a 15 perc, vedd ki őket és vedd le a sütő hőmérsékletét 140 fokra, majd jöhetnek a feltétek. A paradicsomszószt ízlés szerint fűszerezd zöldfűszerekkel, fokhagymaporral és hagymaporral, majd kend meg vele a pizza-alapokat. Utána jöhet a mandula-sajtkrém.
  6. Mehetnek vissza a sütőbe kb. 30 percre.
  7. Tálald pesztóval és magparmezánnal.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...