
Diós-vörösbabos aprósüti
|
2025.01.27.
A hüvelyesekkel készített sütik és kekszek nem csak azért a kedvenceim, mert így tápláló zöldségeket is csempészhetek az édességekbe, hanem azért is, mert a babfélék szuper állagot adnak ezeknek a finomságoknak! Ennek a diós-vörösbabos aprósütinek is jó puha a tésztája, amit jól kiegészít a tetején a ropogós csokoládé és dió.
Hozzávalók
- fél bögre főtt vörösbab
- fél bögre datolya - forró vízbe áztatva néhány percre, majd lecsepegtetve
- 1 tk. citromlé
- fél bögre zabpehelyliszt
- csipet vanília őrlemény
- 2 ek. kakaópor
- 1 tk. szódabikarbóna
Tetejére:
- magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé
- nagyszemű só
- durvára aprított dió
Elkészítés
- Öntsd a süti hozzávalóit aprítógépbe és dolgozd homogén állagúra.
- Formázz a masszából apró kis gombócokat, majd a gombócokat lapítsd kis korongokká.
- Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokos sütőben süsd őket 15 percig.
- Olvaszd fel az étcsokoládét és csorgasd a sütik tetejére, majd szórd meg még olvadtan csipet sóval és aprított dióval.
- Tárold hűtőben fogyasztásig.
