Diós-vörösbabos aprósüti

Sike Betti | 2025.01.27.
Stopper ikon
25 perc
Teríték ikon
darab

A hüvelyesekkel készített sütik és kekszek nem csak azért a kedvenceim, mert így tápláló zöldségeket is csempészhetek az édességekbe, hanem azért is, mert a babfélék szuper állagot adnak ezeknek a finomságoknak! Ennek a diós-vörösbabos aprósütinek is jó puha a tésztája, amit jól kiegészít a tetején a ropogós csokoládé és dió.

Hozzávalók

  • fél bögre főtt vörösbab
  • fél bögre datolya - forró vízbe áztatva néhány percre, majd lecsepegtetve
  • 1 tk. citromlé
  • fél bögre zabpehelyliszt
  • csipet vanília őrlemény
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna

Tetejére:

  • magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé
  • nagyszemű só
  • durvára aprított dió

Elkészítés

  1. Öntsd a süti hozzávalóit aprítógépbe és dolgozd homogén állagúra.
  2. Formázz a masszából apró kis gombócokat, majd a gombócokat lapítsd kis korongokká.
  3. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokos sütőben süsd őket 15 percig.
  4. Olvaszd fel az étcsokoládét és csorgasd a sütik tetejére, majd szórd meg még olvadtan csipet sóval és aprított dióval.
  5. Tárold hűtőben fogyasztásig.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...