Malai brokkoli
|
2024.09.27.
Szerintem a legjobb, ami egy brokkolival történhet! 😋
Hozok még néhány indiai receptet, mert tudom, hogy sokan szeretitek és nekünk is nagy kedvencünk az indiai konyha. Ennél a receptnél a brokkoli alakul át egy nagyon izgalmas köretté, amiből szerintem egyből készíts dupla adagot, mert abbahagyhatatlan. Lényege, hogy az előfőzött brokkolit mentás-növényi joghurtos-indiai fűszeres-„sajtos” szósszal bevonva sütjük meg. Tálald hüvelyesekkel (vagy hüvelyesekből készült indiai egytálétellel), teljes értékű gabonával, zablepénnyel.
Hozzávalók
- fél fej brokkoli rózsáira szedve
- 8 ek. növényi joghurt
- 1 ek. fokhagymapor
- 1 tk. gyömbérpor
- só, bors
- 1-másfél ek. szárított menta
- fél citrom leve
- 3 ek. sörélesztőpehely
- fél tk. kardamom
- 1 tk. datolyakrém
Elkészítés
- Főzd puhára a brokkoli rózsákat.
- Keverd össze a növényi joghurtot az összes hozzávalóval, majd mártogasd a fűszeres szószba a brokkolikat.
- Terítsd őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd 220 fokos sütőben süsd őket 10-12 percig.