Malai brokkoli

Sike Betti | 2024.09.27.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
2 fő

Szerintem a legjobb, ami egy brokkolival történhet! 😋

Hozok még néhány indiai receptet, mert tudom, hogy sokan szeretitek és nekünk is nagy kedvencünk az indiai konyha. Ennél a receptnél a brokkoli alakul át egy nagyon izgalmas köretté, amiből szerintem egyből készíts dupla adagot, mert abbahagyhatatlan. Lényege, hogy az előfőzött brokkolit mentás-növényi joghurtos-indiai fűszeres-„sajtos” szósszal bevonva sütjük meg. Tálald hüvelyesekkel (vagy hüvelyesekből készült indiai egytálétellel), teljes értékű gabonával, zablepénnyel.

Hozzávalók

  • fél fej brokkoli rózsáira szedve
  • 8 ek. növényi joghurt
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 1 tk. gyömbérpor
  • só, bors
  • 1-másfél ek. szárított menta
  • fél citrom leve
  • 3 ek. sörélesztőpehely
  • fél tk. kardamom
  • 1 tk. datolyakrém

Elkészítés

  1. Főzd puhára a brokkoli rózsákat.
  2. Keverd össze a növényi joghurtot az összes hozzávalóval, majd mártogasd a fűszeres szószba a brokkolikat.
  3. Terítsd őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd 220 fokos sütőben süsd őket 10-12 percig.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...