Libanoni muszaka
|
2023.11.13.
Ha te is szereted a keleti ízeket, akkor ne hagyd ki ezt a melengető padlizsános egytálètelt! 😍 Az évfordulós vacsoránkon kóstoltam először egy libanoni étteremben, már másnap elkészítettem otthon a teljes értékű verióját.😊
Különlegessége az édes-savanykás ízvilág és a sok-sok fahéj! 😜
Hozzávalók
- 1 padlizsán
- 2 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk. fahéj
- 6 ek. balzsamecet
- 3 ek. datolyakrém
- só, bors
- 1 tk. római kömény
- 1 ek. fokhagymapor
- 1 konzerv csicseriborsó
- csipet chili
- 140 gramm sűrített paradicsom
- 1 ek. szójaszósz
- víz
Elkészítés
- Vágd apróra a hagymákat és kockázd fel a padlizsánt.
- Egy kevés vízen kezdd el párolni őket, nyomd hozzá a fokhagymát is. Sózd, borsozd és párold teljesen puhára a padlizsánt.
- Ha a padlizsánkockák megpuhultak, jöhet a zöldségekhez a balzsamecet, datolyakrém, szójaszósz, sűrített paradicsom és sorjában minden fűszer. Keverd hozzá a csicseriborsót is.
- Hígítsd egy kevés vízzel, ha szükséges.
- Főzd még néhány percig, majd tálald rizzsel, vagy más teljes értékű körettel.