Libanoni muszaka

Sike Betti | 2023.11.13.
Stopper ikon
20 perc
Teríték ikon

Ha te is szereted a keleti ízeket, akkor ne hagyd ki ezt a melengető padlizsános egytálètelt! 😍 Az évfordulós vacsoránkon kóstoltam először egy libanoni étteremben, már másnap elkészítettem otthon a teljes értékű verióját.😊

Különlegessége az édes-savanykás ízvilág és a sok-sok fahéj! 😜

Hozzávalók

  • 1 padlizsán
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. fahéj
  • 6 ek. balzsamecet
  • 3 ek. datolyakrém
  • só, bors
  • 1 tk. római kömény
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • csipet chili
  • 140 gramm sűrített paradicsom
  • 1 ek. szójaszósz
  • víz

Elkészítés

  1. Vágd apróra a hagymákat és kockázd fel a padlizsánt.
  2. Egy kevés vízen kezdd el párolni őket, nyomd hozzá a fokhagymát is. Sózd, borsozd és párold teljesen puhára a padlizsánt.
  3. Ha a padlizsánkockák megpuhultak, jöhet a zöldségekhez a balzsamecet, datolyakrém, szójaszósz, sűrített paradicsom és sorjában minden fűszer. Keverd hozzá a csicseriborsót is.
  4. Hígítsd egy kevés vízzel, ha szükséges.
  5. Főzd még néhány percig, majd tálald rizzsel, vagy más teljes értékű körettel.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...