Indiai jellegű spenótos csicseriborsó

Sike Betti | 2024.04.08.
Stopper ikon
20 perc
Teríték ikon
5 fő

Nagyon szeretjük az indiai ízeket, úgyhogy itthon is sokszor készítek indiai fűszerekkel, fűszerkeverékekkel készülő ételeket. 😊 Mivel éppen rengeteg friss spenótom van, most spenótos csicseriborsó készült, amely nagyon jó megoldás a zöldbevitelre is, ha feldobnád az egyszerű spenótfőzeléket! 😉 A kislányom is imádta.🙂

Ha te is szereted az indiai ételeket, ajánlom a Tavaszi Receptgyűjteményem, melybe most 4 indiai főétel is belelerült (vegán malai kofta, palak tofu, chana masala krumplis lepénnyel és aloo gobi).

Hozzávalók

  • 3 szár zöldhagyma - vagy 1 szár póréhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. gyömbérpor
  • só, bors
  • 3 tk. garam masala fűszerkeverék
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 250 gramm friss spenót
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • növényi tej
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • másfél citrom leve
  • 2 bögre főtt csicseriborsó

Elkészítés

  1. Tisztítsd meg a spenótleveleket.
  2. Egy pici vízen párold meg a hagymákat, majd mehet rá a gyömbér, garam masala, kömény és koriander is.
  3. Dobd rá a spenótleveleket és fedő alatt párold, amíg teljesen összeesnek. Dobd hozzá az apróra vágott petrezselymet (vagy koriandert) és öntsd fel annyi növényi tejjel, amennyi éppen ellepi.
  4. Add hozzá a citromlevet és a sörélesztőpelyhet is, majd turmixgéppel vagy botmixerrel krémesítsd.
  5. Végül keverd hozzá a csicseriborsót is.
  6. Barna rizzsel fogyasztottuk.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...