Indiai jellegű spenótos csicseriborsó
|
2024.04.08.
Nagyon szeretjük az indiai ízeket, úgyhogy itthon is sokszor készítek indiai fűszerekkel, fűszerkeverékekkel készülő ételeket. 😊 Mivel éppen rengeteg friss spenótom van, most spenótos csicseriborsó készült, amely nagyon jó megoldás a zöldbevitelre is, ha feldobnád az egyszerű spenótfőzeléket! 😉 A kislányom is imádta.🙂
Ha te is szereted az indiai ételeket, ajánlom a Tavaszi Receptgyűjteményem, melybe most 4 indiai főétel is belelerült (vegán malai kofta, palak tofu, chana masala krumplis lepénnyel és aloo gobi).
Hozzávalók
- 3 szár zöldhagyma - vagy 1 szár póréhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk. gyömbérpor
- só, bors
- 3 tk. garam masala fűszerkeverék
- 1 tk. őrölt római kömény
- 1 tk. őrölt koriander
- 250 gramm friss spenót
- 1 csokor friss petrezselyem
- növényi tej
- 2 ek. sörélesztőpehely
- másfél citrom leve
- 2 bögre főtt csicseriborsó
Elkészítés
- Tisztítsd meg a spenótleveleket.
- Egy pici vízen párold meg a hagymákat, majd mehet rá a gyömbér, garam masala, kömény és koriander is.
- Dobd rá a spenótleveleket és fedő alatt párold, amíg teljesen összeesnek. Dobd hozzá az apróra vágott petrezselymet (vagy koriandert) és öntsd fel annyi növényi tejjel, amennyi éppen ellepi.
- Add hozzá a citromlevet és a sörélesztőpelyhet is, majd turmixgéppel vagy botmixerrel krémesítsd.
- Végül keverd hozzá a csicseriborsót is.
- Barna rizzsel fogyasztottuk.