Gombapörkölt „sajtos” polentával, dióval és csicseriborsóval

Sike Betti | 2024.09.27.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
4 fő

Hozzávalók

Gombapörkölthöz

  • 500 gramm csiperke
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 9 ek. balzsamecet
  • 9 ek. szójaszósz
  • másfél ek. kakukkfű
  • 1 ek. szárított oregánó
  • 1 csipet fahéj
  • 2 babérlevél
  • 1 csipet szegfűszeg
  • 2 tk. sűrített paradicsom
  • 4 ek. datolyakrém
  • 1 ek. sörélesztőpehely
  • 1 bögre főtt (vagy üveges konzerv) csicseriborsó

Polentához

  • 1 bögre kukoricadara
  • 600 ml növényi tej
  • 1 ek. fokhagymapor
  • só, bors
  • 5 ek. sörélesztőpehely
  • szórásnak 1 marék aprított dió

Elkészítés

  1. Tisztítsd meg, majd aprítsd fel a vöröshagymát és a gombát. A gombát elég negyedelni, esetleg a nagyobb gombafejeket nyolcadolni.
  2. Egy pici vízen dinszteld meg a vöröshagymát, nyomd rá a fokhagymát. Mehet rá a gomba is. Locsold meg balzsamecettel és szójaszósszal, fűszerezd, dobd hozzá a babérleveleket. Főzd a gombát puhára a fűszeres szószban.
  3. Mikor megpuhult a gombád, add hozzá a datolyakrémet a sűrített paradicsomot, a sörélesztőpelyhet és a csicseriborsót, majd főzd még néhány percig a ragut.
  4. A polentához öntsd egy fazékba a növényi tejet és melegítsd fel. Add hozzá a sót, borsot, fokhagymaport és sörélesztőpelyhet, majd jöhet a kukoricadara.
  5. Keverd folyamatosan, amíg besűrűsödik.
  6. Tálald a fűszeres gombaragut a polentával és aprított dióval!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...