Gombapörkölt „sajtos” polentával, dióval és csicseriborsóval
|
2024.09.27.
Hozzávalók
Gombapörkölthöz
- 500 gramm csiperke
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 9 ek. balzsamecet
- 9 ek. szójaszósz
- másfél ek. kakukkfű
- 1 ek. szárított oregánó
- 1 csipet fahéj
- 2 babérlevél
- 1 csipet szegfűszeg
- 2 tk. sűrített paradicsom
- 4 ek. datolyakrém
- 1 ek. sörélesztőpehely
- 1 bögre főtt (vagy üveges konzerv) csicseriborsó
Polentához
- 1 bögre kukoricadara
- 600 ml növényi tej
- 1 ek. fokhagymapor
- só, bors
- 5 ek. sörélesztőpehely
- szórásnak 1 marék aprított dió
Elkészítés
- Tisztítsd meg, majd aprítsd fel a vöröshagymát és a gombát. A gombát elég negyedelni, esetleg a nagyobb gombafejeket nyolcadolni.
- Egy pici vízen dinszteld meg a vöröshagymát, nyomd rá a fokhagymát. Mehet rá a gomba is. Locsold meg balzsamecettel és szójaszósszal, fűszerezd, dobd hozzá a babérleveleket. Főzd a gombát puhára a fűszeres szószban.
- Mikor megpuhult a gombád, add hozzá a datolyakrémet a sűrített paradicsomot, a sörélesztőpelyhet és a csicseriborsót, majd főzd még néhány percig a ragut.
- A polentához öntsd egy fazékba a növényi tejet és melegítsd fel. Add hozzá a sót, borsot, fokhagymaport és sörélesztőpelyhet, majd jöhet a kukoricadara.
- Keverd folyamatosan, amíg besűrűsödik.
- Tálald a fűszeres gombaragut a polentával és aprított dióval!